25 861 besökare online
1 002 982 medlemmar • 52 413 739 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Kultur & Media Film och filmproduktion Film: listor och rekommendationer
Svara på ämne
Ämnesverktyg
BrutusBeefcake
Medlem
BrutusBeefcakes avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av roboman
The Dark Valley (Das finstere Tal, 2014)
En man ankommer till en liten bergsby och vill stanna där över vintern. Byn styrs av en gammal grånad patriark och hans suputer till söner, som tidigt mopsar sig med huvudpersonen och gör livet surt för övriga bybor.

USA har fantasiskt dramatiska landskap i Klippiga bergen, men det är nästan uteslutande på prärien vi får se westernfilmer äga rum. När jag nu, i detta tysk-österrikiska drama, fick se Alperna som skådeplats inser jag hur oerhört mycket hellre jag hade velat se bergskedjor än sand.
Ja miljön i filmen är verkligen strålande. Berg, dalar, snö, kyla och granskog. Därtill alpstugor, härbren och korsvirke. Jag älskar alperna sedan gammalt, utan att någonsin ha varit där kan tilläggas.
Den här filmen har förstås en motsättning, även om jag låtit bli att beskriva den. Den är rå och väljer inte de skonsammaste kameravinklarna när blodet skvätter. Eftersom det inte är en amerikansk kliché-western så har vi inga typiska machocowboys, även om det finns en hel del hårdföra karlar i byn. Men det viftas i alla fall inte med några revolvrar, nej sådant hör western till. Här är det uteslutande jaktgevär som åker fram när fara hotar.
Filmen är inte unik i sin handling, det är sällan westernfilmer är det. Men den är kanske unik i sin setting och den har dramatiska miljöer som jag bara kan likna vid min favoritwestern, McCabe & Mrs. Miller. Jag njuter mig igenom filmen. The Dark Valley förtjänar sin fyra.

Betyg 4/6

Tusen tack för det tipset! Hade inte hört om den innan du skrev om den och såg den i natt. Helt fantastisk! Älskade den från början till slut. En sån film det inte går att slita ögonen från tvn
 
Svara på ämne
Svara Topp Dela