2015-09-21, 15:21
  #1
Medlem
iAmTheEnemas avatar
Detta är taget från Facebookgruppen Krossa Åsiktskorridoren.

Regeringens bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan har mängder med kopplingar till radikala islamistiska organisationer. Trots detta är han en av våra mest inflytelserika ministrar. När det gäller Mehmet Kaplan kan vi börja med hans förflutna inom Sveriges Unga Muslimer (SUM), där han var sekreterare och sedermera även ordförande. SUM har kopplingar till ungdomsorganisationen FEMYSO (Forum for European Muslim Youth and Student Organisations), vilket är en ungdomsorganisation som är kopplad till det terrorstämplade Muslimska Brödraskapet. FIOE (Federation of Islamic Organizations in Europe) är Muslimska Brödraskapets representerande organisation i Europa, och grundades av Ibrahim El-Zayat som var ordförande i FEMYSO mellan 1996-2002. Det vill säga runt samma tid när Kaplan var verksam inom Sveriges Unga Muslimer.

SUM har även ett tätt samarbete med iFiS (Islamiska Förbundet), som driver Stockholms moskè, och som är medlem i FOIE (Federation of Islamic Organisations in Europe) som i sin tur är del av det terrorstämplade Muslimska Brödraskapets globala nätverk. De brukar tillsammans arrangera det årliga evenemanget Muslimska Familjedagarna dit antisemiter, homofober, förintelseförnekare, jihadförespråkare, representanter för Muslimska Brödraskapet och förespråkare av kvinnomisshandel bjudits in som talare.

Exempel på inbjudna föreläsare är Salah Sultan, som vid upprepade tillfällen spridit anti-judisk hets och talat om hur judar i samband med den judiska påsken begår ritualmord på kristna och använder deras blod i det osyrade brödet, och förespråkade även att muslimer på den yttersta dagen ska bekämpa och döda judar. Andra exempel på inbjudna föreläsare är Mohammad Rateb Al-Nabulsi som förespråkar dödsstraff för homosexuella samt legitimerar jihad och självmordsbombningar mot judar.

Politikern Abdirizak Waberi (tidigare riksdagsledamot i Moderaterna och del av riksdagens försvarsutskott) är tidigare ordförande i Islamiska Förbundet. Nuvarande ordförande är Omar Mustafa, som tvingades avgå från Socialdemokraternas partistyrelse på grund av sitt samröre med islamister och antisemiter.

Mehmet Kaplan har även ett förflutet inom Charta 2008, en självutnämnd ”medborgarrättsrörelse” för den som faller offer för kampen mot terrorismen i västvärlden. I grund och botten en organisation som ogenerat försvarade jihadistiska terrorister och verkade för en mildare terrorlagsstiftning. Under tiden som Kaplan satt med i styrelsen krävde Charta 2008 exempelvis att den terrorbrottsdömde imamen Ali Berzengi skulle benådas, få resning och permanent uppehållstillstånd i Sverige. Charta 2008 riktade även stark kritik mot SÄPO när de, på uppdrag av regeringen, fått i uppgift att kartlägga misstänkta militanta islamister i Sverige.

Kaplan satt i styrelsen tillsammans med exempelvis Amanj Aziz som var talesman för den radikala organisationen TUFF (Troende Unga Framtida Förebilder). TUFF hade sina lokaler i den kontroversiella Bellevuemoskèn framtill dess att organisationen 2013 lades ner. Exempelvis hade TUFF arrangerat en konferens med Bilal Philips som försvarar självmordsbombare, uttrycker antisemitiska ståndpunkter och förespråkar dödsstraff för homosexualitet. En frekvent föreläsare som bjöds in av TUFF var även den salafistiska hatpredikanten Anas Khalifa som förespråkar jihad och martyrskap i Allahs namn, och uppmuntrar unga islamister att resa till Syrien och strida för kalifatet. Amanj Aziz har även uppmuntrat svenska muslimer att inte rösta, antagligen eftersom svensk demokrati inte är i enlighet med hans övertygelser, och har även relativiserat Taimour Abdulwahabs misslyckade terrorattentatet i december 2010 i Stockholm.

Fler personer som satt i Charta 2008’s styrelse under samma tid som Kaplan var Um Anas, vars födelsenamn är Anna Sundberg, som var gift och har barn med Al-Qaida terroristen Said Arif som 2004 dömdes till 10 års fängelse av fransk domstol för förberedelse till terroristattentat mot flera platser i Frankrike. Maken Arif kan även kopplas till ett flertal terroristceller runtom i Europa utöver Al-Qaida. Said Arif pekades av fransk domstol även ut att vara nära knuten till den militanta islamisten Abu Musab al-Zarqaw som låg bakom ett flertal bombningar och dylika terrordåd under Irakkriget. Även Sundbergs svägerska ska enligt uppgift vara gift med en dömd terrorist. Enligt uppgifter ska Sundbergs make Said Arif ha dödats i ett luftangrepp från den USA-ledda koalitionen i våras.

Internationellt har Anna Sundberg uppmanat till stöd för maken, och även bedrivit en insamling för sin make via organisationen Cageprisoners vars mål är att hjälpa dömda muslimska terrorister och fångar på Guantanamo. På sätt och vis en internationell version av svenska Charta 2008. Chockerande nog så är Anna Sundberg, som hon numer igen heter, aktiv i Miljöpartiet inom grundskole- och gymnasienämnden. Undrar om Mehmet Kaplan fixade in henne där efter hennes terroristdömde Al-Qaida make dog?

Vidare har Mehmet Kaplan bjudit in den antisemitiske konspirationsteoretikern Yvonne Ridley till Sveriges riksdag där hon höll tal på ett seminarium som arrangerades av Miljöpartiet. Ridley är välkänd för att sprida anti-judisk propaganda och är en stark Förintelseförnekare. Hon har även hyllat Malaysiska premiärministern Mahathir Mohameds tidigare rådgivare Matthias Chang som gett ut flera böcker med Förintelseförnekande som grund. Chang är även en flitig föreläsare om judiska konspirationer och Förintelseförnekande.

Inte heller att förglömma är att Mehmet Kaplans sympatier för jihad i Syrien kom fram när han vid ett seminarium i Almedalen jämförde frivilliga i finska vinterkriget och svenska Syrien-jihadister. Han gör vad han och hans vänner alltid gör – förringar och relativiserar jihadistisk terrorism. I samband med detta uttalande från Kaplan, framförde den nuvarande ordförande i Sveriges Unga Muslimer - Rashid Musa - att de som åker till Syrien inte är extremister på något sätt, utan att de bara åker dit för att hjälpa till.

Väldigt uppseendeväckande var även när Kaplan, i rollen som presstalesman för Sveriges Muslimska Råd, 2006 kritiserade Jylland-Postens publicering av karikatyrbilder på Muhammed och ansåg att det var en kränkande och främlingsfientlig provokation, och har inget med yttrandefrihet att göra. Uppenbarligen ingår inte karikatyrbilder i Kaplans syn på yttrandefrihet. Tilläggas kan att Sveriges Muslimska Råd kritiserade även Mona Sahlin när hon tidigare i år sa att muslimska samfund i Sverige måste ta större ansvar och aktivt ta avstånd från terrororganisationen Islamiska Staten (IS).

Mehmet Kaplan har även kopplingar till den turkiska islamistorganisationen Milli Görüs som aktivt stödjer jihad i Syrien. Han har fångats på bild på möten och även på video när han håller ett tal på turkiska på ett möte. En av Tysklands mest respekterade tidsskrifter Der Spiegel beskriver Milli Görüs som “en rörelse med radikala, anti-Europeiska tendenser och som är under bevakning av tysk underrättelsetjänst”. Enligt Hollands största dagstidning De Telegraaf påstås Milli Görüs även ha kopplingar till både terrorstämplade Hamas och Muslimska Brödraskapet.

Källor:
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/...geringen-11340
http://www.svd.se/fatwor-utfardas-i-stockholm
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.15...faste-i-europa
https://en.wikipedia.org/wiki/Ibrahim_El-Zayat
https://sv.wikipedia.org/wiki/Mehmet_Kaplan
http://detgodasamhallet.com/2015/06/...riges-regering
http://gudmundson.blogspot.se/2011/0...-hos-tuff.html
http://www.svt.se/ug/annu-en-forenin...-is-forelasare
http://www.expressen.se/ledare/sakin...r-jihadisterna
http://www.hd.se/lokalt/landskrona/2...a-forsamlingen
http://www.nytimes.com/2006/06/14/wo...4917.html?_r=0
http://gudmundson.blogspot.se/2012/0...-jihadist.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Musab_al-Zarqawi
http://gudmundson.blogspot.se/2012/0...rist-nara.html
http://gudmundson.blogspot.se/2015/0...plikt-hos.html
http://expo.se/2013/yvonne-ridley-i-...tare_5840.html
http://www.spiegel.de/international/...-a-470396.html
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2...askerd___.html
http://gudmundson.blogspot.se/2015/0...-i-syrien.html
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/...errorism-11456
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/is...-vacker-kritik
http://www.dagen.se/obs-artikeln-%C3...delse-1.207171
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sv...-muslimska-rad
http://www.svd.se/ofta-problematiska...agarna_8997490
http://skma.se/blogg/2013/06/mustafa...t-antisemitism
http://expo.se/2011/antisemit-inbjud...ndet_3871.html
https://sv.wikipedia.org/wiki/Abdirizak_Waberi
__________________
Senast redigerad av iAmTheEnema 2015-09-21 kl. 15:24.
Citera
2015-09-21, 15:36
  #2
Moderator
Siegfrids avatar
Politik - Inrikes --> Politiker
/Moderator
Citera
2015-11-15, 17:04
  #3
Avstängd
Tillssons avatar
"Ali Berzengi får anmälningsplikt hos polis - vad säger Mehmet Kaplan nu?"

http://gudmundson.blogspot.se/2015/0...plikt-hos.html
Citera
2015-11-15, 19:10
  #4
Medlem
flaess avatar
Citat:
Ursprungligen postat av iAmTheEnema
Detta är taget från Facebookgruppen Krossa Åsiktskorridoren.

Regeringens bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan har mängder med kopplingar till radikala islamistiska organisationer. Trots detta är han en av våra mest inflytelserika ministrar. När det gäller Mehmet Kaplan kan vi börja med hans förflutna inom Sveriges Unga Muslimer (SUM), där han var sekreterare och sedermera även ordförande. SUM har kopplingar till ungdomsorganisationen FEMYSO (Forum for European Muslim Youth and Student Organisations), vilket är en ungdomsorganisation som är kopplad till det terrorstämplade Muslimska Brödraskapet. FIOE (Federation of Islamic Organizations in Europe) är Muslimska Brödraskapets representerande organisation i Europa, och grundades av Ibrahim El-Zayat som var ordförande i FEMYSO mellan 1996-2002. Det vill säga runt samma tid när Kaplan var verksam inom Sveriges Unga Muslimer.

SUM har även ett tätt samarbete med iFiS (Islamiska Förbundet), som driver Stockholms moskè, och som är medlem i FOIE (Federation of Islamic Organisations in Europe) som i sin tur är del av det terrorstämplade Muslimska Brödraskapets globala nätverk. De brukar tillsammans arrangera det årliga evenemanget Muslimska Familjedagarna dit antisemiter, homofober, förintelseförnekare, jihadförespråkare, representanter för Muslimska Brödraskapet och förespråkare av kvinnomisshandel bjudits in som talare.

Exempel på inbjudna föreläsare är Salah Sultan, som vid upprepade tillfällen spridit anti-judisk hets och talat om hur judar i samband med den judiska påsken begår ritualmord på kristna och använder deras blod i det osyrade brödet, och förespråkade även att muslimer på den yttersta dagen ska bekämpa och döda judar. Andra exempel på inbjudna föreläsare är Mohammad Rateb Al-Nabulsi som förespråkar dödsstraff för homosexuella samt legitimerar jihad och självmordsbombningar mot judar.

Politikern Abdirizak Waberi (tidigare riksdagsledamot i Moderaterna och del av riksdagens försvarsutskott) är tidigare ordförande i Islamiska Förbundet. Nuvarande ordförande är Omar Mustafa, som tvingades avgå från Socialdemokraternas partistyrelse på grund av sitt samröre med islamister och antisemiter.

Mehmet Kaplan har även ett förflutet inom Charta 2008, en självutnämnd ”medborgarrättsrörelse” för den som faller offer för kampen mot terrorismen i västvärlden. I grund och botten en organisation som ogenerat försvarade jihadistiska terrorister och verkade för en mildare terrorlagsstiftning. Under tiden som Kaplan satt med i styrelsen krävde Charta 2008 exempelvis att den terrorbrottsdömde imamen Ali Berzengi skulle benådas, få resning och permanent uppehållstillstånd i Sverige. Charta 2008 riktade även stark kritik mot SÄPO när de, på uppdrag av regeringen, fått i uppgift att kartlägga misstänkta militanta islamister i Sverige.

Kaplan satt i styrelsen tillsammans med exempelvis Amanj Aziz som var talesman för den radikala organisationen TUFF (Troende Unga Framtida Förebilder). TUFF hade sina lokaler i den kontroversiella Bellevuemoskèn framtill dess att organisationen 2013 lades ner. Exempelvis hade TUFF arrangerat en konferens med Bilal Philips som försvarar självmordsbombare, uttrycker antisemitiska ståndpunkter och förespråkar dödsstraff för homosexualitet. En frekvent föreläsare som bjöds in av TUFF var även den salafistiska hatpredikanten Anas Khalifa som förespråkar jihad och martyrskap i Allahs namn, och uppmuntrar unga islamister att resa till Syrien och strida för kalifatet. Amanj Aziz har även uppmuntrat svenska muslimer att inte rösta, antagligen eftersom svensk demokrati inte är i enlighet med hans övertygelser, och har även relativiserat Taimour Abdulwahabs misslyckade terrorattentatet i december 2010 i Stockholm.

Fler personer som satt i Charta 2008’s styrelse under samma tid som Kaplan var Um Anas, vars födelsenamn är Anna Sundberg, som var gift och har barn med Al-Qaida terroristen Said Arif som 2004 dömdes till 10 års fängelse av fransk domstol för förberedelse till terroristattentat mot flera platser i Frankrike. Maken Arif kan även kopplas till ett flertal terroristceller runtom i Europa utöver Al-Qaida. Said Arif pekades av fransk domstol även ut att vara nära knuten till den militanta islamisten Abu Musab al-Zarqaw som låg bakom ett flertal bombningar och dylika terrordåd under Irakkriget. Även Sundbergs svägerska ska enligt uppgift vara gift med en dömd terrorist. Enligt uppgifter ska Sundbergs make Said Arif ha dödats i ett luftangrepp från den USA-ledda koalitionen i våras.

Internationellt har Anna Sundberg uppmanat till stöd för maken, och även bedrivit en insamling för sin make via organisationen Cageprisoners vars mål är att hjälpa dömda muslimska terrorister och fångar på Guantanamo. På sätt och vis en internationell version av svenska Charta 2008. Chockerande nog så är Anna Sundberg, som hon numer igen heter, aktiv i Miljöpartiet inom grundskole- och gymnasienämnden. Undrar om Mehmet Kaplan fixade in henne där efter hennes terroristdömde Al-Qaida make dog?

Vidare har Mehmet Kaplan bjudit in den antisemitiske konspirationsteoretikern Yvonne Ridley till Sveriges riksdag där hon höll tal på ett seminarium som arrangerades av Miljöpartiet. Ridley är välkänd för att sprida anti-judisk propaganda och är en stark Förintelseförnekare. Hon har även hyllat Malaysiska premiärministern Mahathir Mohameds tidigare rådgivare Matthias Chang som gett ut flera böcker med Förintelseförnekande som grund. Chang är även en flitig föreläsare om judiska konspirationer och Förintelseförnekande.

Inte heller att förglömma är att Mehmet Kaplans sympatier för jihad i Syrien kom fram när han vid ett seminarium i Almedalen jämförde frivilliga i finska vinterkriget och svenska Syrien-jihadister. Han gör vad han och hans vänner alltid gör – förringar och relativiserar jihadistisk terrorism. I samband med detta uttalande från Kaplan, framförde den nuvarande ordförande i Sveriges Unga Muslimer - Rashid Musa - att de som åker till Syrien inte är extremister på något sätt, utan att de bara åker dit för att hjälpa till.

Väldigt uppseendeväckande var även när Kaplan, i rollen som presstalesman för Sveriges Muslimska Råd, 2006 kritiserade Jylland-Postens publicering av karikatyrbilder på Muhammed och ansåg att det var en kränkande och främlingsfientlig provokation, och har inget med yttrandefrihet att göra. Uppenbarligen ingår inte karikatyrbilder i Kaplans syn på yttrandefrihet. Tilläggas kan att Sveriges Muslimska Råd kritiserade även Mona Sahlin när hon tidigare i år sa att muslimska samfund i Sverige måste ta större ansvar och aktivt ta avstånd från terrororganisationen Islamiska Staten (IS).

Mehmet Kaplan har även kopplingar till den turkiska islamistorganisationen Milli Görüs som aktivt stödjer jihad i Syrien. Han har fångats på bild på möten och även på video när han håller ett tal på turkiska på ett möte. En av Tysklands mest respekterade tidsskrifter Der Spiegel beskriver Milli Görüs som “en rörelse med radikala, anti-Europeiska tendenser och som är under bevakning av tysk underrättelsetjänst”. Enligt Hollands största dagstidning De Telegraaf påstås Milli Görüs även ha kopplingar till både terrorstämplade Hamas och Muslimska Brödraskapet.

Källor:
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/...geringen-11340
http://www.svd.se/fatwor-utfardas-i-stockholm
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.15...faste-i-europa
https://en.wikipedia.org/wiki/Ibrahim_El-Zayat
https://sv.wikipedia.org/wiki/Mehmet_Kaplan
http://detgodasamhallet.com/2015/06/...riges-regering
http://gudmundson.blogspot.se/2011/0...-hos-tuff.html
http://www.svt.se/ug/annu-en-forenin...-is-forelasare
http://www.expressen.se/ledare/sakin...r-jihadisterna
http://www.hd.se/lokalt/landskrona/2...a-forsamlingen
http://www.nytimes.com/2006/06/14/wo...4917.html?_r=0
http://gudmundson.blogspot.se/2012/0...-jihadist.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Musab_al-Zarqawi
http://gudmundson.blogspot.se/2012/0...rist-nara.html
http://gudmundson.blogspot.se/2015/0...plikt-hos.html
http://expo.se/2013/yvonne-ridley-i-...tare_5840.html
http://www.spiegel.de/international/...-a-470396.html
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2...askerd___.html
http://gudmundson.blogspot.se/2015/0...-i-syrien.html
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/...errorism-11456
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/is...-vacker-kritik
http://www.dagen.se/obs-artikeln-%C3...delse-1.207171
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sv...-muslimska-rad
http://www.svd.se/ofta-problematiska...agarna_8997490
http://skma.se/blogg/2013/06/mustafa...t-antisemitism
http://expo.se/2011/antisemit-inbjud...ndet_3871.html
https://sv.wikipedia.org/wiki/Abdirizak_Waberi
Mycket bra sammanställning!
Citera
2015-11-16, 00:27
  #5
Medlem
mvagrippas avatar
MP är fanatiker med skygglappar och hårt driven agenda som inte lämnar utrymme för andra uppfattningar eller andra människor. Drar till sig tokstollar som lever i fantasin. Dessutom skadar deras propaganda det svenska samhällets möjligheter att vara berett inför terrordåd.

Här en artikel som har några år på nacken men som visar på hur Mehmet Kaplan och Ywonne Ruwaida kritserar SÄPO för Islamofobi när de vill sköta sitt jobb och hålla koll på de extremister som finns i Sverige.

http://www.dn.se/debatt/sapo-trakass...er-islamofobi/

MP sätter ribban och tonen och får hjälp av i princip alla andra partier och media att upprätthålla den. Hämmar samhället och gör oss otroligt sårbara. Att debatten ska föras är en sak men på det sätt den förts senaste 10 åren är det snarare en dogmatisk propaganda än en debatt som bedrivits i Sverige..
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback