20 381 besökare online
1 003 177 medlemmar • 52 422 583 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Resor Afrika
Svara på ämne
Ämnesverktyg
Lacerda
Medlem
Lacerdas avatar
Citat:
Ursprungligen postat av SoYCBarrett
Fortfarande inget bra svar i tråden på frågan kring möjligheterna att röka gräs därborta. Någon vänlig själ får gärna upplysa mig om situationen. Helt avgörande för min del nämligen
Lite mer intressanta fakta http://webehigh.org/santa-maria-cabo-cape-verde/
Citat:
Smoking tolerance level [1= very illegal 5=virtually legal]: 4
Legislation: Marijuana is actually illegal in Cabo Verde, and so is any related action.
Law enforcement: There is not much crime in Cape Verde, and police are scarce. They make no special efforts at marijuana users.
Where to buy marijuana: It’s very easy to find marijuana. You go to the town and some rasta men and black people will offer you.
Santa Maria Marijuana prices: 10 euros will get you a little less than 2 gr.
Brands: Outdoor
__________________
Funderar du på hur du ska rösta 2018? Låt mig hjälpa dig på traven http://www.swedensmostwanted.se/
Efter tragedin i Trollhättan skriver Aftonbladet; "Värsta terrorattentatet i Sverige sedan 1940".
Är inte det ett hån mot Mattias Flinks offer? Eller vid Stureplansmorden, Ikea eller Malexander?
Jag skulle betala alla mina tillgångar för att få 2 minuter med Jan Hellin i en bur med en köttyxa!
 
SoYCBarrett
Medlem
SoYCBarretts avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Lacerda

Sicken sida! Stort tack till dig för hjälpen!
 
Jonere
Medlem
Jag befinner mig just nu på Kap Verde och ska försöka att svara på alla frågor jag kan!

Angående cannabis är det extremt lätt att få tag i och det är riktigt schysst pris på det också. Jag fick ungefär 8-10g för 20 euro, och förmodligen blev jag lite "blåst". Alla försäljare på gatan i centrala Santa Maria har själva eller vet någon som har. Fråga de lite yngre, alltså 20-25 de i 20-25 års åldern. Gräset är fyllt med frön, är brunaktigt och luktar jord, men det gör helt klart jobbet. Tycker ni att det känns osäkert att lösa det på gatan kan ni alltid gå upp till Reggaebaren som ligger i stan. Gå gärna lite tidigare (18-20), innan alla turister har kommit dit, så ska ni se att ni får hjälp. Killarna på baren är genuint snälla, och är inte bara ute efter dina pengar (som försäljarna är).

På stranden till höger om piren finns det solstolar som kostar 7 euro per dag. De är stolarna med "stråparasoll" och vindskydd på raden längst fram och vanliga parasoll utan vindskydd längre bak. Där brukar det gå runt en kille som heter Musa som oftast har på sig en blåranding piké. Han kan hjälpa er om ni tycker att det känns konstigt att bara stega in på reggaebaren och fråga.

Gräset är förpackat i små paket, det är inpackat i en bit papper som har rullats och tejpats ihop. Ni kan vara säkra på att det är gräs ni får i paketet om det är paketerat på det sättet. Kingsize Rizla kan vara svårt att få tag i om man inte vet vars man ska leta. Jag har äntligen hittat det på en glassbar/restaurang som man kommer till om man går från piren upp mot stan och sedan tar höger. De har även mycket god glass och mycket goda crepes.

Tramadol har vi kunnat köpa, däremot har vi bara fått ut 40x50mg och jag tror knappast att vi kommer att få ut mer utan recept. Apotekaren var rätt sur sist han sålde åt oss.

Polisen har jag bara sett ett fåtal gånger, de glider runt i pickups och på fyrhjulingar lite då och då. De verkar inte särskilt brydda om vad turister håller på med.

I övrigt kan jag rekommendera er att ta med er rätt mycket kontanter, då restauranger sällan tar kort och allt som ofta är bankomaterna tömda. Vill även höja ett varningens finger för en av de "dyrare" restaurangerna på kap verde. Det är ett mycket fint ställe där man går in på en gård och sitter under ett "tält", och de har alltid livemusik. Maten där är fruktansvärt dålig med tanke på det höga priset. Gå hellre till lite billigare restauranger, där finns bra, lokal mat. Kommer tyvärr inte ihåg namnet..

Blir ni sugna på pizza kan jag rekommendera Porto Antigos italienska restaurang. Extremt bra pizza till ett hyfsat bra pris.

NO STRESS
 
SoYCBarrett
Medlem
SoYCBarretts avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Jonere
:


Tackar ödmjukast för den utförliga rapporten!
 
TimmySmed
Medlem
TimmySmeds avatar
Jag kommer troligen segla till Kap Verde i november och spendera någon vecka där. Eftersom jag kommer att ha varit på sjön i ungefär en månad så är jag inte det minsta intresserad av att ligga i solen och slappa, utan vill ut och vandra och tälta och ragga på brudar. Tyvärr så kommer jag att komma till Sal vilket verkar vara den ö som passar mig minst. Jag undrar hur svårt och dyrt det är att boka inrikesflyg på plats? Eftersom jag inte vet exakt när jag kommer fram så kan jag ju inte boka sånt i förväg menar jag. Vill helst till São Vicente och Santo Antão men kan absolut tänka mig öarna söderut också.
 
e2npau
Medlem
Tidigare i tråden så har folk frågat om nattklubbar och uteliv. Jag påstår att det finns gott om uteställen och nattklubbar med högsta tänkbara standard.

I huvudstaden Praia så finns det nattliv och klubbar så det räcker till och blir över för vem som helst.

Sao Vicente/Mindelo är också ett ställe med väldigt bra uteliv.

För att det skall gå smidigt att hitta rätt så bör någon i sällskapet prata portugiska eller creole.
 
Fifa16
Avstängd
Fifa16s avatar
Rekommenderar inte Kap Verde.
 
TimmySmed
Medlem
TimmySmeds avatar
Vadårå?
 
Hyazinten64
Medlem
Kap Verde är olika beroende vilket ö man åker till. T.ex är Sal ingen ö att åka till ifall man vill göra något annat än att sola och bada. Men de andra öarna har mycket att erbjuda och allt beror egentligen på vad man är ute efter och vill göra.

Kap Verdierna själva är jättetrevliga och lättsamma. Finns en bra sida som heter Kap Verde Guiden
 
Svara på ämne

Denna tråd visas även på Travel Forum:
http://www.travelforum.se/f1732470

Svara Topp Dela