38 845 besökare online
987 131 medlemmar • 51 544 485 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Kultur & Media Serier och serietidningar
Svara på ämne
Ämnesverktyg
flaffen1
Medlem
flaffen1s avatar
jag kommer ihåg en gammal joakim-tidning där musse snackade omnån helvetes-maskin som svarte-petter hade byggt
 
Uncle Duke
Medlem
Uncle Dukes avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av Mulla Krekar
Enligt Don Rosa är knattarnas mamma Dumbella "Della" Anka, så egentligen är farbror Kalle "morbror" Kalle. Vem fadern är är dock ett stort mysterium... Har läst nånstans, att knattarna sprängde honom i samband med ett busstreck... Men jag tror inte på det.

Citat:
 Ursprungligen postat av Popesize
Likaså är ju Joakim von Anka Kalles morbror (Kalles mor är Joakims lillasyster Hortensia)
Det hela är ju en översättning av Uncle som ju kan betyda både farbror och morbror på engelska. Men översättningen gjordes ju också innan Don Rosa tog fram hela släktträdet, så jag vet inte hur original morbrorsrelationen är

När knattarna kom till Kalle, så var de ena riktiga busungar. De sprängde inte sin farsa, men de gjorde slut på hans nerver (med smällare under stolen). När Kalle får ta över knattarna, så är det för att knattarnas föräldrar skall kunna ta en semester på obestämd tid för att vila upp sig.
(en av de längsta semestrarna i serievärlden)


Jag tror att fadern avled av sina skador, vilket gjorde att Dumbella inte ville ta tillbaka sina mordiska ungar, däremot är alla för finkänsliga för att berätta för knattarna hur det ligger till.
Såvitt jag vet baserade Don Rosa släktträdet, åtminstone de närmaste släktingarna till huvudpersonerna, på Barks anteckningar. Dumbella nämndes som Kalles syster redan i knattarnas debut (en kortfilm från 30-talet). Även om det kanske inte nämndes i klarspråk i Barks serier får man anta att Joakim alltid varit Kalles morbror — de har ju inte samma efternamn, och Joakim (och hans systrar, som dock inte syntes i bild förrän Rosa tecknade dem) är första generationens invandrare, medan Kalles farmor verkar vara en hederlig gammaldags amerikansk bondänka.
Jag vill minnas att Rosa spekulerat i att knattarnas fader är en okänd bror till Kajsa Anka (därav efternamnet — Anka tycks vara ett vanligt efternamn).

Här kan man läsa lite om släktträden: https://en.wikipedia.org/wiki/Duck_family_(Disney)
 
Svara på ämne
Svara Topp Dela