32 673 besökare online
1 003 177 medlemmar • 52 429 866 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Kultur & Media Tv-serier och tv-program
Svara på ämne
Ämnesverktyg
irrbloss
Medlem
irrblosss avatar
Vi behöver en ny "med vilja"-karaktär som håller sig kvar i tävlingen lite längre.
__________________
#97procent gillar olika! Inga feminister på våra gator!
#94procent gillar olika! Inga kommunister på våra gator!
Svetsare, bliv vid din elektrod!
 
quaerty
Medlem
quaertys avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av Isnatt
Visst fick jag en inbjudan att komma till valfri audition
Fick ett rätt långt informationsmail idag.


Kul! Men jag har fått för mig att du är kock och har jobbat som kock länge? Är det inte kört för dig att medverka då?
__________________
såväl
 
Isnatt
Medlem
Isnatts avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av NewDeer
Haha! Ska du gå dit? Bjud på fiskpinnar och pulvermos.

Vad stod det i brevet, ställde de vissa krav?
Tyvärr inte, är kock så dels får jag inte och dels skulle jag nog aldrig orka anstränga mig för dom. Vilket säkert skulle skicka vidare mig ytterligare, som i Seinfeld när George beslutar sig för att alltid göra tvärtom mot vad han brukar och allt går hans väg
Jag kan tänka mig att dom får tusentals med fjäskansökningar där dom sökande älskar programmet, har juryn som favoritkockar och drömt om att laga mat som dom gick i kolt, sittandes på mors höft där i köket. Får dom sen in min ansökan där det i princip framgår att jag inte vill och är dryg och självgod så var det kanske intressant. Dessutom bjuder dom säkert in ett par hundra per tillfälle.

Här är mailet:

Spoiler:
Sveriges Mästerkock Inbjudan

Hej och tack för din ansökan till Sveriges Mästerkock!Snart åker vi ut på auditionturné och vi ser fram emot att se dig där, men för att kunna söka måste du uppfylla dessa kriterier:- Du får inte jobba eller ha jobbat som kock.

- Du måste ha fyllt 18 år.

När du kommer till vår audition ska du ha med dig en valfri rätt (en portion) som du har tillagat hemma. Det viktigaste är att rätten representerar dig och din matlagningsnivå. Ta med egen tallrik eller fat för ditt upplägg. Vi har inga uppvärmningsmöjligheter, maten kommer att avsmakas kall (vilket juryn är vana vid, låt inte det hindra dig från att ta med en huvudrätt). Vi bedömer inte enbart maten, utan även ditt upplägg, presentation av din rätt och av dig själv.

Samma dag kommer du att få besked av oss om du går vidare eller inte till jurydagen, som är dagen efter. Skulle du gå vidare vill vi att du är på plats tidigt på morgonen, exakta tider får du av oss på auditiondagen. Vi ser gärna att du har med vänner eller familjemedlemmar till båda auditiondagarna, som kan peppa dig under tiden du lagar mat!

Bered dig på att det kan bli långa dagar. Ta med egen mat och dryck och något att underhålla dig med medan du väntar.Auditionplatserna är:


•Helsingborg, söndagen den 6 september klockan 11.00.

Plats: Sundspärlan, Fältarpsvägen 60.

Går du vidare från söndagens audition, kommer du att få laga en rätt på måndagen den 7 september som juryn kommer att avsmaka (mer information om det får du nedan).


•Göteborg, söndagen den 13 september klockan 10.00.

Plats: Brewhouse, Åvägen 24.

Går du vidare från söndagens audition, kommer du att få laga en rätt på måndagen den 14 september som juryn kommer att avsmaka (mer information om det får du nedan).


•Stockholm, söndagen den 20 september klockan 10.00.

Plats: Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35.

Går du vidare från söndagens audition, kommer du att få laga en rätt antingen på måndagen den 21 september, eller tisdagen den 22 september, som juryn kommer att avsmaka (mer information om det får du nedan).Obs! Bekräfta med ett mail till oss snarast och tala om vilken stad du vill komma till. Skriv staden i ämnesraden och ditt namn, adress, ålder och telefonnummer i mailet.

Maila: kock@meter.tvAtt tänka på om du går vidare till dag nr 2, jurydagen:Innan du träffar juryn kommer du att få 40 minuter på dig att laga till den mat som du ska presentera.

Inne hos juryn har du 5 minuter på dig att imponera med dina matlagningskunskaper. Därinne kommer du att få slutföra din rätt och lägga upp maten på en vit tallrik som vi tillhandahåller.Du behöver ta med:
•Alla ingredienser till den måltid du ska tillaga, inklusive salt och olja mm.
•Alla köksredskap som du tänker använda- kastruller, stekpanna, skärbräda, kökshandduk, knivar, mixer mm.
•Kylväska till de färskvaror du har med.All matlagning måste ske i vårt provkök, ta inte med något färdiglagat, vi måste garanteras att du tillagat allt själv. Dock får du ta med hemmagjord fond.Vi tillhandahåller:
•Spis och ugn, räkna inte med att vi har annan utrustning om du skulle glömma något.
•Vatten, det finns dock inga möjligheter att diska, så se till att ha med dig tillräckligt med utrustning. Dina använda köksgrejer kommer du att få packa ner i din medhavda väska igen.Bra att veta:
•Från det att du har lagat maten klart till att du ska presentera den för juryn så kan det dröja några minuter, tänk på det när du väljer rätt.
•Tallrik för din slutliga presentation kommer att finnas i juryrummet.Kom ihåg att du endast kan ha 5 minuter på dig att imponera på juryn:
•Förbered din presentation, juryn kommer även att prata med dig och ställa frågor.
•Tänk på smaker och hur du kan beskriva dem.
•Fundera på varför du älskar att laga mat, vad du blir inspirerad av.
•Var dig själv, bjud på dig själv och ha roligt!Tänk på att det kan bli en lång dag. Ta med egen mat och dryck och något att underhålla dig med medan du väntar. Ta gärna med dig familj och vänner som får ”heja på” när du tillagar maten.Vi ser fram emot att träffa dig!

Varmt välkommen! / Sveriges MästerkockObs! Bekräfta med ett mail till oss snarast och tala om vilken stad du vill komma till. Skriv staden i ämnesraden och ditt namn, adress, ålder och telefonnummer i mailet.

Maila: kock@meter.tv

Citat:
 Ursprungligen postat av quaerty
Kul! Men jag har fått för mig att du är kock och har jobbat som kock länge? Är det inte kört för dig att medverka då?
Stämmer, jag fyllde i formuläret för att se vad det var för frågor, och skickade iväg det för att se vad som skulle hända
__________________
"-Vår lycka bor i strid och sång kring sliten upprorsfana"

"-Sveriges frihet en saga för våra barn"
 
8332
Medlem
Citat:
 Ursprungligen postat av ace_sec
Ju mer info om de ansökande, desto lättare blir det att casta fram personligheter som slår i rutan. Mästerkocken handlar inte till största delen om att hitta sveriges bästa amatörkock. Viktigast för tv4 är givetvis att programmet får många tittare. Skruvade/roliga/färgstarka karaktärer leder oftast till detta.

Civilstånd, barn osv ---> de vill som sagt ha en blandning av olika personer. 40-åriga vita män, med två barn, fru, hund och som gillar fotboll i all ära - men ett program med bara sådana hade blivit tråkigt =)

Programmet har vunnit Kristallen 2011, 2012 och 2013 i kategorin "Årets dokusåpa" så du kanske kan lista ut att det inte är mat det handlar om först och främst.
 
Hunden007
Medlem
Hunden007s avatar
oavsett om hon där Sandra vann, så kommer Philip synas mest i TV från denna säsongen.
 
ace_sec
Medlem
ace_secs avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av 8332
Programmet har vunnit Kristallen 2011, 2012 och 2013 i kategorin "Årets dokusåpa" så du kanske kan lista ut att det inte är mat det handlar om först och främst.

Exakt! De gör ett underhållingsprogram med starka karaktärer. Matkunskaper är inte absolut viktigast i castingen
__________________
Love-bomba asylboendet där gruppvåldtäktsmännen bor. Sverige 2015. Niiiiiice
 
Svara på ämne
Svara Topp Dela