• 30 581 online
  • 1 213 842 medlemmar
  • 62 615 129 inlägg
  • 3
  • 4
2015-02-23, 12:31
  #37
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av LaStupenda
Rätta mig om jag har fel, men enligt lag får inte staten använda den information som lagras? Enda gången de får granska någonting som exempelvis skickats från punkt A till punkt B inom landet, är om det finns en seriös brottsmisstanke och åtal väcks mot en person. Då är det dessutom lite större åtal, och inte typ snatteri på lokala Konsum i Säffle.

Underrättelsetjänster världen över anser sig stå över lagen. Läs wikileaks, läs Snowdens avslöjande etc. etc. Det gäller svensk underättelsetjänst såväl som alla andra staters.
Den absurda övervakningen som sker nu - som vi tydligen finner oss i - är såklart inte till för allmännyttan, staten och säkerheten för oss medborgare. Vanliga poliser som utreder brott får såklart inte tillgång till informationen. 99,99% av alla anställda inom staten får såklart inte heller tillgång till informationen. Däremot har den absoluta maktoppen tillgång. (samt deras säkerhetsansvariga, topparna inom säkerhetspolisen, underrättelsetjänst etc) Där de allra rikaste, största företagen och företagsklustrens ägare finns representerade, såval som de allra högsta politiska makthavarna. (George Bush sågs för några år sedan t ex landa med helikopter för informellt besök på wallenbergsfärens egendom på djurgården i stockholm. det är där många politiska beslut tas.)

Som någon tidigare sa här, så är det klart att den här övervakningen inte kan haffa verkliga terrorister. Vill någon göra ett terroristangrepp är dom såklart inte så dumma att dom lägger upp det på facebook eller skickar ett gmail med tid och plats. Nej, snacket om skydd mot terrorism är för att få oss vanliga människor att acceptera övervakningen. Övervakningen är för att hålla koll på oss vanliga människor - inte stoppa terrorism, lokalisera människor som blir för starka motståndare mot makthavarna, hålla koll på opinion, konsumtionsmönster, hålla kolll på var människor befinner sig, vad dom tycker, politiska åsikter, umgängeskrets etc. Både för att kunna sälja fler onödiga prylar, fortsätta hålla människor förslavade och ovetande och för att lätt kunna oskadliggöra människor som blir hot den dan de anser sig behöva det.

Biometriska e-pass till exempel, som snabbt infördes efter 9/11 attacken efter att ha skrämts med terrorism, lyckades ju bra. Alla fann sig lydigt i att registrera fingeravtryck och automatisk ansiktsigenkänning på elektroniska chip i sitt pass.. Det är klart att detta varken är till för att stoppa terrorister eller överhuvudtaget kan stoppa terrorism. Det är till för bättre övervakning av alla vanliga människor världen över. Därför att det är de vanliga människornas, massornas foglighet som garanterar elitens fortsatta maktpossition.
Citera
  • 3
  • 4