38 511 besökare online
955 679 medlemmar • 49 869 383 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Resor Nordamerika USA
Svara på ämne
Ämnesverktyg
TexasSwede
Medlem
TexasSwedes avatar
Citat:
Ursprungligen postat av KattenMedCiggen 
Tack för svaret Texas!

Vet du hur det är stt söka Visa istället för ESTA? Eller kan man kanske vara helt ärlig när man söker och skriva som det är? Den personen det gäller fick en penningbot och det är den enda gånga han förekommer i brottsregistret.

Läste tidigare i en eller annan tråd att det inte alls var lika problematiskt att vara straffad som turist, jämfört med om man skulle flytta till USA.

https://www.flashback.org/sp47961296

Ingen aning om hur det är att söka visum istället för ESTA. Har aldrig gjort det.

Vet inte vad du menar med "problematiskt". Om man ska vara petnoga så frågar de om du begått narkotikabrott (även om du bara gripts för det, och antingen släppts eller fått böter). Det måste finnas en anledning (till exempel att de inte vill ha in folk med drogproblem i USA, inte ens som turister).
Du kan ju som sagt ljuga. Annars kan du ta chansen och söka visum och säga som det är, att du fick böter. Risken är att du blir nekad visum, och du kommer aldrig kunna åka på ESTA igen.

Varför inte ringa ambassaden och fråga?
 
Crazydre95
Medlem
Har du förvisats till "manuella" visum har du i stort sett förverkat deras tillit - till skillnad från ESTA som bara är en "snabbcheck" innebär visumansökan detaljerade kontroller. Är de det minsta osäkra fäller de hellre än friar och drar sig inte för att bannlysa folk i åratal eller rentav på livstid.

Jag skulle ringa anbassaden och fråga anonymt på ett tillfälligt SIM-kort så de inte kan spåra ditt nummer sedan.
__________________
Senast redigerad av Crazydre95 2015-02-19 kl. 03:48.
 
Svara på ämne

Denna tråd visas även på Travel Forum:
http://www.travelforum.se/f618801

Svara Topp Dela