2014-06-29, 16:00
  #1
Medlem
Bajsfacistens avatar
http://rt.com/news/169156-us-denmark-turkey-rasmussen/
http://www.friatider.se/l-ckt-fogh-r...eterare-i-nato

Citat:
Det var år 2009 som Anders Fogh Rasmussen gick med på att vidta rättsliga åtgärder mot Roj TV, en kurdisk separatistisk tv-kanal som sände från Köpenhamn. Som motprestation hade den turkiska regeringen gått med på att ställa sig bakom den danske statsministerns kandidatur till posten som generalsekreterare för Nato.
[...]

– De skickade in upprepade klagomål men hade inga framgångar innan Rasmussen blev Natos generalsekreterare år 2009. Och Turkiet har aldrig gjort någon hemlighet av att Roj TV:s nedläggning var ett villkor för att få dem att stödja Rasmussen. Plötsligt beslutade den danska regeringen att åtala Roj TV. Det kan verkligen inte komma som en överraskning eftersom det hade skett flera antikurdiska åtgärder från de övriga europeiska regeringarna i syfte att blidka Turkiet, säger hon till RT.

[...]

Danmark har lovat att intensifiera insatserna mot Roj TV, som en del av de åtgärder som erbjuds Turkiet för att få dem att inte blockera utnämningen av tidigare statsminister Rasmussens utnämning till Natos generalsekreterare. Regeringen har gett ytterligare skjuts åt utredningen samtidigt som man har meddelat högre tjänstemän att agera försiktigt, för att undvika ren kohandel (dvs. där man offrar yttrandefriheten i utbyte mot en högre internationell befattning)", skriver McCulley i telegrammet till den amerikanska regeringen


Vad tycker ni. Antingen har man väl yttrandefrihet eller så har man inte det? Arab eller inte.
Citera
2014-07-16, 22:56
  #2
Medlem
Ett sånt mygel egentligen ha ha ha. Rasmussen fick en fin karriär och garanterat en grym pension.

Hur jag än vänder och bänder på jänkarnas så kallade utrikespolitik så får jag den inte att gå ihop. Den verkar ologisk. Att dom blundar när det gäller vissa diktaturer som Saudiarabien vet vi. Att dom är allierade med turkarna vet vi också.
Men håller inte kurderna på och bråkar med Iran också? Där hade väl kurderna varit en fin allierad
Men som alltid: det usa tjänar mest på vinner.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback