27 629 besökare online
855 900 medlemmar • 45 771 797 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum > Resor > Övriga resediskussioner > Long Stay - långtidsvistelser
Svara på ämne
Ämnesverktyg
Motobike
Medlem
Sapa är fett nice. Men men men ett varningens ord innan ni ger er av: boka inte tur (boka aldrig tur i Vietnam, det suger alltid lika hårt). Det är ren skit. De tar er till byar som är mer av U-landsshoppingcenter än byar, folk kommer och gnäller om att ni ska köpa deras made in China-saker och slutar inte förrän ni hotar att kasta deras varor ut i djungeln. Sade ned i fem minuter, försökte sedan ignorera men till slut brast tålamodet. För jävligt. Sen efter lite planlöst vandrande runt i "byn" utan någon guide (han sa bara "följ den här vägen") så dyker guiden upp igen och säger att turen är slut för dagen, vid middagstid. Jaja, vietnamesisk turism är väl som vietnamesisk turism är. Bättre att bara åka upp och prata lite med någon av alla minoritetskvinnor som syns här på gator och torg. Ofta kan man komma överens om att man kan vandra med dem till deras by och sova över. Jag fick två dagars vandring inkluderat sovplats och faktiskt jäkligt bra mat för 15 dollar. Byn var även lite mer avsides liggandes. Stod en skylt vid avfarten "Warning. Dangerous. Not for tourist" eller liknande, men det var bara en stundvis brant stig, inga konstigheter förrän man plötsligt vart nedsupen på riswhiskey och det inte var så lätt att gå rakt längre. "Turistvägarna" var asfalterade allihop i stort sett.
Träffade inte någon som var nöjd med turerna. Säkert finns det bra alternativ, men googla fram dem, lita inte på resebyråerna som ärligt talat suger rejält allihop här borta.

Har någon tagit sig till Con Dao från Vung Tao med färjan?
 
djyooo
Medlem
djyooos avatar
Citat:
Ursprungligen postat av elmoc 
Nån som vet om man fortfarande kan köpa valium/xanor i Vietnam? =)

Tror det borde gå, köpte nyss tramadol i Nha trang så de borde ju inte va några problem att köpa benz
 
SalmonOfKill
Medlem
SalmonOfKills avatar
Nu landar jag, efter mycket om och men, i Saigon för jobb i början av april. Om någon med lite erfarenhet av trakterna vill gå och ta en öl någon afton står jag gärna för första rundan!
__________________
"Bitterness, recriminations, advice, morality, sadness—everything was behind him, and ahead of him was the ragged and ecstatic joy of pure being." - Jack Kerouac

"When asked Who I Am, the only answer possible is: I am the infinite, the vastness that is the substance of all things. I am no one and everyone, nothing and everything -- just as you are." - Suzanne Segal
 
BaconMackan
Medlem
BaconMackans avatar
Tjenare, vi har fått några uppgifter i historian, skulle någon kunna hjälpa mig på traven, för fattar ingenting utav det här.

"I denna uppgift ska du beskriva krigen i Vietnam ur tre olika perspektiv (synvinklar). De perspektiv du ska använda dig av är:

1. Nationalistiskt (har med bildandet av självständiga stater att göra och vilka som har rätt att bilda ett eget land) Frågor:
2. Regionalt (Perspektivet har med den nära omgivningen att göra. Sverige påverkas av den förda politiken och händelserna i Danmark, Norge och Finland.) Frågor:
3. Globalt: (Har med världshändelser och världspolitik att göra. Det som händer i ett land kan ibland få stora konsekvenser i hela världen vilket var fallet med Vietnamkriget.)
Frågor:"
 
Svara på ämne

Denna tråd visas även på Travel Forum:
http://www.travelforum.se/f985014

Topp Dela »