45 262 besökare online
858 391 medlemmar • 45 876 807 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum > Samhälle > Kriminalhistoria
Svara på ämne
Ämnesverktyg
Lawnmoverman2011
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Noicer 
Mitt intryck är att han var paranoid och säkert kan ha haft sina tankar kring Härm och dennes bakgrund pga Rajs fruktansvärda barndom. Just därför borde Rajs omgående varnats och genast plockats bort från fallet och stationen borde bett Härm om ursäkt.

Hela den rättsvidriga chockhäktningen av Härm kunde JO-anmälts och Härm i sin tur hade kunnat varnas för sitt sexköp. Därefter hade man kunnat ge Härm en annan handledare och granskat Rajs övriga utlåtanden. Det hela hade kunnat stanna där, en urartad kaotisk situation på en arbetsplats. Idag hade man kunnat väcka skadestånd mot Ormstad för sina ovetenskapliga ritualsektsteorier och mot Ormstad och Rajs för deras vedervärdiga förtal av Härm och andra kollegor.


Frågan är vad du egentligen vill uppnå med denna närmast otäcka demonisering av Rajs och Ormstad ?
Det är inte dom som har stått i de anklagades bås utan två andra herrar och det på goda grunder.
Det finns ingenting som ger dig rätt att kalla Rajs för paranoid och vad gäller Ormstad så är/var hon i sin fulla rätt att ha sina misstankar/tro vad fanken hon ville.
Både Rajs och Ormstad har tidigare haft den sk. obducenten som medarbetare/kollega på rättsläkarstationen och dom om någon borde vara mer insatta än dig och dina medlöpare här i tråden.
Vi har nog alla läst den långa intervjun med Ormstad som publicerades i bla ETC, det fanns inte direkt så speciellt mycket tvivel angående den fd. kollegans "eventuella skuld"
__________________
"De som sår med tårar skall skörda med jubel"
 
habet
Medlem
habets avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Lawnmoverman2011 
Frågan är vad du egentligen vill uppnå med denna närmast otäcka demonisering av Rajs och Ormstad ?
Det är inte dom som har stått i de anklagades bås utan två andra herrar och det på goda grunder.
Det finns ingenting som ger dig rätt att kalla Rajs för paranoid och vad gäller Ormstad så är/var hon i sin fulla rätt att ha sina misstankar/tro vad fanken hon ville.Både Rajs och Ormstad har tidigare haft den sk. obducenten som medarbetare/kollega på rättsläkarstationen och dom om någon borde vara mer insatta än dig och dina medlöpare här i tråden.
Vi har nog alla läst den långa intervjun med Ormstad som publicerades i bla ETC, det fanns inte direkt så speciellt mycket tvivel angående den fd. kollegans "eventuella skuld"
(Min fetning och kursivering)

Jag säger som Bildt: En spade skall kallas en spade

Vad skulle motivera att Ormstad skulle vara i sin fulla rätt till det (hon är ändå part i målet och offentlig person) medan Noicer inte skulle ha den rätten?

Du forsätter med att kasta ur dig fullständigt vederlagda uppgifter.
Att ta upp Ormstads påståenden som sanningar visar bara hur världsfrånvänd du är.
 
Noicer
Medlem
Noicers avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Lawnmoverman2011 
Frågan är vad du egentligen vill uppnå med denna närmast otäcka demonisering av Rajs och Ormstad ? bla bla bla

Du låtsas missförstå mig men jag gillar dina inspirationskällor. Ritualbasen och ETC. Proletären då?

Om man vill vara snäll så kan man säga att Rajs ger ett mycket labilt intryck i kontakterna med polisen efter att ha bakvägen fått höra att polisen flyttat fokus från Catrine Da Costa och hennes frånfälle till en ständigt växande idée fixe kallad "Obducenten" - Sveriges svar på den mediala konstruktionen Monstret i Florens, där det spekulerades friskt om bla en obducent respektive en homosexuell allmänläkare (notera hur man försökte göra vår allmänläkare till en misstänkt homosexuell pedofilporrkonsumentkannibal).

Det finns inga ursäkter för Ormstad och Rajs men jag är på gott humör. Rajs var kanske tillfälligt förvirrad och hans privata misstankar om Härm pga av dennes estniska bakgrund, i början av 80-talet när Förintelsen fortfarande var ett bortträngt minne i det europeiska samvetet, kan möjligen ursäkta Rajs initiala reaktion. Just därför borde han plockats bort omgående. Rajs alltså.
__________________
Problem med ruskprickar i dödsrummet?
 
Enzenn
Medlem
Jag tycker fakta skall få tala för sig självt och undviker därför att sprida skvaller (-försöker åtminstone..)
Men!
Vi befinner oss på flashen, så det kan ju inte vara ett alltför oetiskt handlande att i "konsumentupplysningens tjänst" här lämna info om att det finns en liten tråd rörande rättsläkare JR under 'Kändisskvaller':

(FB) Professor Emeritius och rättsläkare Jovan Rajs?

Bortsett från att där finns rent antisemitiska påhopp på JR och som jag på intet vis kan försvara, så finns där en del intressanta tillbakablickar, såväl akademiska som politiska.

Lawn må tycka som h*n gör, men Lawn bör överhuvudtaget inte uttala sig om JR.
Lawn är helt enkelt okunnig, men det påståendet från min sida baseras inte på skvaller om JR!
 
Noicer
Medlem
Noicers avatar
Rajs är ett känsligt ämne eftersom han är ett brottsoffer in absurdum redan från barnsben. Den delen av Rajs historia är inget att raljera över. Och som sagt, det är inte alls otänkbart och ganska intressant att Rajs och doktoranden, svensk med estniska föräldrar, arbetade ihop. Och tydligen tycks detta ha fungerat utmärkt tills polisen klampar in och Rajs får vetskap i efterhand. Härms estniska bakgrund har inget med fallet att göra och är inte det minsta suspekt men hade jag varit Rajs så hade jag nog funderat över det. Det hade varit fullt begripligt.
Härms bakgrund spelade däremot roll i kontsruktionen av den seriemördande vampyren från Baltikum.

Någon ursäkt för JR:s agerande finns inte. Han borde deslegitimerats. Härm var en skicklig rättsläkare till skillnad från Rajs vars utlåtanden helt saknar värde nu. Hade jag haft en anhörig som avlidit och obducerats av Rajs så hade jag idag krävt att man granskar arbetet och ev. låter någon annan ge en second opinion.
__________________
Problem med ruskprickar i dödsrummet?
 
echoesofglory
Medlem
Så började allt

Våldsrotelns intresse för Teet Härm, den s.k "Obducenten" inleddes efter ett tips från en f.d svärfar till Teet. Rolf Svanberg ("Ulf J" i Döden är en man) kontaktade polisen i augusti 1984 och menade att Teet kanske var den skyldige, han var avvikande och umgicks med prostituerade berättade svärfadern för polisen. Mannens dotter Anne-Catherine "Cattis", hade avlidit 1982 i parets bostad på Krukmakargatan. Självmord menade utredarna. Men svärfadern hade aldrig accepterat denna förklaring, misstankar om att Teet var skyldig till dotterns död fanns även hos våldsroteln. Nu började man sporadiskt att spana på Teet, och trots brist på bevis häktades Teet Härm i december 1984, främst för att höras om Cattis död.

Polisens egna spaningar efter Catrines mördare hade inte lett någonvart, en finsk bilmekaniker hade avförts, en polsk slaktare hade förhörts men polisen gjorde inga ansträngningar för att undersöka om det fanns någon personkoppling till offret. Man sökte fortfarande efter den man som senare kom att kallas för Vincent, och som bott i närheten av fyndplats 2. Det skulle dröja ett halvår innan mannen hördes, och även där beslutade polisen att inte undersöka mannen närmre.

I slutet av mars 1991, några veckor innan förhandlingarna i Kammarrätten började, framträdde Rolf Svanberg i media och berättade samma sak han anförtrott polisen sju år tidigare. Teet Härm hade enligt honom mördat Anne-Catherine och kanske också da Costa. Samtidigt spekulerades det fritt i media om olika seriemördarteorier.

AB framsida 1991 "Obducentens döda hustru"
http://i1033.photobucket.com/albums/...ps5f77403c.jpg

"Min dottter blev mördad"
http://i1033.photobucket.com/albums/...ps7853bf7b.jpg
http://i1033.photobucket.com/albums/...ps5ee80f9a.jpg

"Vem skickade in porrbilden"
http://i1033.photobucket.com/albums/...psfa143c93.jpg

"Obducenten var expert på mord"
http://i1033.photobucket.com/albums/...psbf931a73.jpg
http://i1033.photobucket.com/albums/...psf4c6820d.jpg

"Sex kvinnomord samma mördare?"
http://i1033.photobucket.com/albums/...ps90ff14fd.jpg
http://i1033.photobucket.com/albums/...psce51e88e.jpg

"En mördare fem offer"
http://i1033.photobucket.com/albums/...ps2de50cd8.jpg
http://i1033.photobucket.com/albums/...ps17632450.jpg

"Hon ströp sig själv"
http://i1033.photobucket.com/albums/...ps1d08e782.jpg

Volym 1991
http://s1033.photobucket.com/user/da...1982-2014/1991

Cattis: http://i1033.photobucket.com/albums/...psacf54f35.jpg
__________________
Catrine da Costa-arkivet: http://s1033.photobucket.com/user/da...kivet/profile/
Den största källan på nätet för information om da Costa-fallet.
__________________
Senast redigerad av echoesofglory 2014-03-07 kl. 15:51.
 
echoesofglory
Medlem
I dessa tider när förträngda minnen är hett stoff i media, kan Per Svenssons intervju med poeten och författaren Anna-Karin Granberg från 1992 vara av intresse. Anna Karin återfick traumatiska minnen efter en och annan terapi-session och publicerade en bok med titeln "Där ingenting kan ses", där flera nära anhöriga till Anna Karin pekades ut som barnmisshandlare och pedofiler.

http://i1033.photobucket.com/albums/...psfb1c5397.jpg
http://i1033.photobucket.com/albums/...psabf3211e.jpg

Arkivet är i övrigt uppdaterat med alla uppsatser som skrivits i da Costa-ärendet, samt en del domar och annat, som nu går att läsa online.
__________________
Catrine da Costa-arkivet: http://s1033.photobucket.com/user/da...kivet/profile/
Den största källan på nätet för information om da Costa-fallet.
__________________
Senast redigerad av echoesofglory 2014-03-07 kl. 16:10.
 
Lawnmoverman2011
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av echoesofglory 
I dessa tider när förträngda minnen är hett stoff i media, kan Per Svenssons intervju med poeten och författaren Anna-Karin Granberg från 1992 vara av intresse. Anna Karin återfick traumatiska minnen efter en och annan terapi-session och publicerade en bok med titeln "Där ingenting kan ses", där flera nära anhöriga till Anna Karin pekades ut som barnmisshandlare och pedofiler.

http://i1033.photobucket.com/albums/...psfb1c5397.jpg
http://i1033.photobucket.com/albums/...psabf3211e.jpg

Arkivet är i övrigt uppdaterat med alla uppsatser som skrivits i da Costa-ärendet, samt en del domar och annat, som nu går att läsa online.

Och vad har "förträngda minnen" med Da Costa fallet att göra ?
Berätta gärna så att vi får klarhet i detta en gång för alla tack så mycket
Ni mediemordsvänner griper efter det ena halmstrået efter det andra i brist på något matnyttigt som har något med verkligheten att göra, vad kommer härnäst måntro ?
__________________
"De som sår med tårar skall skörda med jubel"
 
echoesofglory
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av echoesofglory 
I dessa tider när förträngda minnen är hett stoff i media, kan Per Svenssons intervju med poeten och författaren Anna-Karin Granberg från 1992 vara av intresse. Anna Karin återfick traumatiska minnen efter en och annan terapi-session och publicerade en bok med titeln "Där ingenting kan ses", där flera nära anhöriga till Anna Karin pekades ut som barnmisshandlare och pedofiler.

http://i1033.photobucket.com/albums/...psfb1c5397.jpg
http://i1033.photobucket.com/albums/...psabf3211e.jpg

Arkivet är i övrigt uppdaterat med alla uppsatser som skrivits i da Costa-ärendet, samt en del domar och annat, som nu går att läsa online.

En rättelse, Anna-Karin återfick inte sina bortträngda minnen genom terapi, utan genom att hon fick vatten på sig(!) i 30-års åldern. Lite mer om AK här:
http://www.nyhetsverket.se/nyhet/250...6gner%E2%80%9D
__________________
Catrine da Costa-arkivet: http://s1033.photobucket.com/user/da...kivet/profile/
Den största källan på nätet för information om da Costa-fallet.
__________________
Senast redigerad av echoesofglory 2014-03-08 kl. 23:06.
 
echoesofglory
Medlem
Blandade foton
Hägerstensåsen, juli 1982, Annica Nordbergs kropp förs bort:
http://i1033.photobucket.com/albums/...ps56c2dbd3.jpg
Rättsläkaren Olle Lindquist, som utvecklade seriemördarteorin, senare deslegitimerad:
http://i1033.photobucket.com/albums/...ps98f150ca.jpg
Beslut av HSAN: http://s1033.photobucket.com/user/da...ndquist%20HSAN
Carl Göran Borgenstierna, Teets advokat i andra rättegången 1988:
http://i1033.photobucket.com/albums/...ps25b78854.jpg
__________________
Catrine da Costa-arkivet: http://s1033.photobucket.com/user/da...kivet/profile/
Den största källan på nätet för information om da Costa-fallet.
__________________
Senast redigerad av echoesofglory 2014-03-09 kl. 20:08.
 
cuchulainn
Medlem
cuchulainns avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Lawnmoverman2011 
./.
Ska vi utgå från att du din vana trogen låtsas som att det regnar då du avkrävs bevis för dina egna påståenden eftersom du helt nonchalerat att besvara detta trots att du haft drygt två månader på dig?

Länk: Begäran om bevis för att det krävs kirurgisk kompetens för att dissekera en kropp

Detta är ju väldigt bra då det leder till en slutsats, en av få i denna tråd. Vi kan med sannolikhet gränsande till visshet konstatera att det inte krävs någon som helst "kirurgisk kompetens och kunskaper om mänsklig anatomi" för att dissekera en mänsklig kropp. Där faller en av dina favoritteorier. Styckningen kan m a o ha utförts av (eg vem som helst) men även av en slaktare/styckare eller jägare. Något som också styckningssättet tyder på och också fanns med i det ursprungliga obduktionsprotokollet.
 
Lawnmoverman2011
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av habet 
(Min fetning och kursivering)

Jag säger som Bildt: En spade skall kallas en spade

Vad skulle motivera att Ormstad skulle vara i sin fulla rätt till det (hon är ändå part i målet och offentlig person) medan Noicer inte skulle ha den rätten?

Du forsätter med att kasta ur dig fullständigt vederlagda uppgifter.
Att ta upp Ormstads påståenden som sanningar visar bara hur världsfrånvänd du är.

Ormstad var väl arbetskamrat & kollega till obducenten innan han försvann för gott från rättsmedicin i Solna och hennes sk. "sanningar" verkar vara väldigt obekväma för dig och dina så kallade vänner i tråden

Varför inte ta fasta på det Ormstad sa i den där välkända intervjun ?
Hon om nån borde ju vara väldigt insatt eller hur ?

Du kallar mig världsfrånvänd men om sanningen ska fram så är det ju du och övriga mediemordsvänner som är verklighetsfrånvända så till den milda grad att man tar sig för pannan och avger en djup suck
__________________
"De som sår med tårar skall skörda med jubel"
 
Svara på ämne
Topp Dela »