30 248 besökare online
956 589 medlemmar • 49 919 714 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Resor Afrika
Svara på ämne
Ämnesverktyg
Lacerda
Medlem
Lacerdas avatar
Citat:
Ursprungligen postat av SoYCBarrett
Fortfarande inget bra svar i tråden på frågan kring möjligheterna att röka gräs därborta. Någon vänlig själ får gärna upplysa mig om situationen. Helt avgörande för min del nämligen
Lite mer intressanta fakta http://webehigh.org/santa-maria-cabo-cape-verde/
Citat:
Smoking tolerance level [1= very illegal 5=virtually legal]: 4
Legislation: Marijuana is actually illegal in Cabo Verde, and so is any related action.
Law enforcement: There is not much crime in Cape Verde, and police are scarce. They make no special efforts at marijuana users.
Where to buy marijuana: It’s very easy to find marijuana. You go to the town and some rasta men and black people will offer you.
Santa Maria Marijuana prices: 10 euros will get you a little less than 2 gr.
Brands: Outdoor
__________________
Det som skrivs i massmedia bör du ta med en nypa salt.
Om Olof Palme hade blivit mördad 20 år tidigare, hade det förändrat hur Sverige ser ut i dag? Hade vi varit en blomstrande stat, med en mer avancerad infrastruktur än vi har i dag? Och inte vara det tredje världen bidragsgivande helvete som vi i dag har kommit till att bli?
 
SoYCBarrett
Medlem
SoYCBarretts avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Lacerda

Sicken sida! Stort tack till dig för hjälpen!
 
Jonere
Medlem
Jag befinner mig just nu på Kap Verde och ska försöka att svara på alla frågor jag kan!

Angående cannabis är det extremt lätt att få tag i och det är riktigt schysst pris på det också. Jag fick ungefär 8-10g för 20 euro, och förmodligen blev jag lite "blåst". Alla försäljare på gatan i centrala Santa Maria har själva eller vet någon som har. Fråga de lite yngre, alltså 20-25 de i 20-25 års åldern. Gräset är fyllt med frön, är brunaktigt och luktar jord, men det gör helt klart jobbet. Tycker ni att det känns osäkert att lösa det på gatan kan ni alltid gå upp till Reggaebaren som ligger i stan. Gå gärna lite tidigare (18-20), innan alla turister har kommit dit, så ska ni se att ni får hjälp. Killarna på baren är genuint snälla, och är inte bara ute efter dina pengar (som försäljarna är).

På stranden till höger om piren finns det solstolar som kostar 7 euro per dag. De är stolarna med "stråparasoll" och vindskydd på raden längst fram och vanliga parasoll utan vindskydd längre bak. Där brukar det gå runt en kille som heter Musa som oftast har på sig en blåranding piké. Han kan hjälpa er om ni tycker att det känns konstigt att bara stega in på reggaebaren och fråga.

Gräset är förpackat i små paket, det är inpackat i en bit papper som har rullats och tejpats ihop. Ni kan vara säkra på att det är gräs ni får i paketet om det är paketerat på det sättet. Kingsize Rizla kan vara svårt att få tag i om man inte vet vars man ska leta. Jag har äntligen hittat det på en glassbar/restaurang som man kommer till om man går från piren upp mot stan och sedan tar höger. De har även mycket god glass och mycket goda crepes.

Tramadol har vi kunnat köpa, däremot har vi bara fått ut 40x50mg och jag tror knappast att vi kommer att få ut mer utan recept. Apotekaren var rätt sur sist han sålde åt oss.

Polisen har jag bara sett ett fåtal gånger, de glider runt i pickups och på fyrhjulingar lite då och då. De verkar inte särskilt brydda om vad turister håller på med.

I övrigt kan jag rekommendera er att ta med er rätt mycket kontanter, då restauranger sällan tar kort och allt som ofta är bankomaterna tömda. Vill även höja ett varningens finger för en av de "dyrare" restaurangerna på kap verde. Det är ett mycket fint ställe där man går in på en gård och sitter under ett "tält", och de har alltid livemusik. Maten där är fruktansvärt dålig med tanke på det höga priset. Gå hellre till lite billigare restauranger, där finns bra, lokal mat. Kommer tyvärr inte ihåg namnet..

Blir ni sugna på pizza kan jag rekommendera Porto Antigos italienska restaurang. Extremt bra pizza till ett hyfsat bra pris.

NO STRESS
 
SoYCBarrett
Medlem
SoYCBarretts avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Jonere
:


Tackar ödmjukast för den utförliga rapporten!
 
Svara på ämne

Denna tråd visas även på Travel Forum:
http://www.travelforum.se/f1732470

Svara Topp Dela