33 907 besökare online
856 079 medlemmar • 45 781 446 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum > Sport & träning > Träning, kost och kosttillskott > Träning
Svara på ämne
Ämnesverktyg
Markserilo
Medlem
Hej!

Jag håller på o gå ned i vikt och nu under sommaren när det är så fint väder tänkte jag både försöka få upp min kondis och boosta min viktnedgång. Började på 117 kilo för tre veckor sen, väger nu 114 och det är alldeles för segt.Jag undrar nu, hur mycket kcal bränner promenader i hastighet på 4.5km/h? Tar man sen det och plussar på det på mitt BMR? Tänkte äta max 1300kcal om dagen och sen om någon vecka också köra lite VLCD..

Läste på en app i mobilen att i min vikt bränner 1h promenad cirka 500kcal.. Vad tror ni? Tänkte promenera cirka 2-3h om dagen. Om det stämmer med att 500kcal =1h så ger 2h promenad om dagen extra viktnedgång på ett kilo om veckan. Kanske tar 4h till och med (uppdelat, såklart).

Mvh
 
AmandasLekstuga
Medlem
AmandasLekstugas avatar
Jag har hört att 1h = 300-400 kalorier

Sen läste jag någonstans på nätet att 1 minuts promenad bränner 4 kalorier.

 
Thepudione
Medlem
Thepudiones avatar
Beror väll också på i vilket tempo du promenerar i
__________________
Hon sa, det är bara en bil! Jag sa du är bara en brud!
 
mattoys
Medlem
Om du vill bygga kondition så får du försöka komma igång lite försiktigt med löpning, prommenader kommer inte ge någon nämnvärd konditions ökning.


Citat:
Ursprungligen postat av Thepudione
Beror väll också på i vilket tempo du promenerar i
och hur mycket vikt man släpar på(sin egen vikt)
 
Markserilo
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av mattoys
Om du vill bygga kondition så får du försöka komma igång lite försiktigt med löpning, prommenader kommer inte ge någon nämnvärd konditions ökning.och hur mycket vikt man släpar på(sin egen vikt)

Mina knän klarar inte av löpning. Åtminstonde inte till jag når under 100kilos strecket.

Jag väger 114!
 
knokkelmann
Medlem
knokkelmanns avatar
hastigheten avgör hur mycket du förbränner så 500 kcal i timmen är såklart sant, men kanske inte för just din vikt eller hastighet. Men försök att gå så fort du bara orkar. Du kan googla fram några mer eller mindre bra formler för uträkning av förbränning. Har jag gjort förr
__________________
Du sa nei til livets sang, Gang pa gang, Tatt igjen av tidens tann, Til helvete med knokkelmann
 
nikenbole
Medlem
nikenboles avatar
Jag väger ca 80kg och brukar gå 5km på 45 minuter med en medelpuls på ca 110 och med gpsmapping på med runkeeper så bränner jag mellan 350-400kcal beroende på höjdskillnaderna.

Så 500/h är väl en hyfsad uppskattning skulle jag tro
 
Jaur
Medlem
Jaurs avatar
Tycker spontant att 500kcal på en timmes promenad låter alldeles för mycket. Oavsett vilket tempo du nu har kallar du det fortfarande för en promenad, och medelst promenad tror jag det snarare ligger närmare 300.
 
PeterParker84
Medlem
Jag håller med andra, 500 låter väldigt högt, även för din vikt. Går du snabbt så kanske 400, normal hastighet runt 300 skulle jag tro.
 
Svara på ämne
Topp Dela »