36 948 besökare online
858 325 medlemmar • 45 874 296 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum > Dator och IT > Systemutveckling > Övriga utvecklingsfrågor
Svara på ämne
Ämnesverktyg
Tango1
Medlem
Tango1s avatar
Tjena!

Ska försöka hålla det så kort och enkelt som möjligt:

Jag har planer på att utveckla ett program som ska kunna köras på en Windows burk. So far so good.
Programmet i fråga ska läsa av insignaler från en joystick/gamepad ansluten via USB till datorn. Dessa insignaler är alltså analoga värden för X, Y, Z samt digitala värden från knappar.

Detta verkar vara sjukt svårt att få till i C++. Om jag har förstått det rätt så ska man kunna använda sig utav DirektInput (en del av DirectX) och jag har hittat lite guider* men det hela blir så onödigt komplicerat. Varför? Jo, för samma jobb klarar ett program i Python med bara några rader kod - vilket jag redan lyckats fixa. Men nackdelen med Python är att det inte känns lika smidigt att börja programmera GUI:s i, något jag känner mig någorlunda bekväm med i C++ med Windows Forms. Dilemmat här är alltså att Python klarar av en sak som C++ (såvitt jag förstått) gör till ett helvete att få till, samtidigt som Python känns som en omväg när det kommer till GUI:t där C++ för mig har övertaget.

Jag tror mig ha tillräckligt med erfarenhet av C++, då jag har läst och klarat samtliga gymnasiekurser i programmering med C++. Så med lite vägledning bör jag kunna fixa det.
Kan jag slå ihop de olika språken i en härlig symfoni, eller så kanske till och med det går att anropa ett pythonscript från ett program i C++ för att få datan (insignalerna då alltså)?

All hjälp uppskattas! Såg att det blev lite rörigt men hoppas att ni förstår mig.

Kan även tillägga att programmet i framtiden även ska spela upp en videoström som tas emot genom en trådlös videomottagare som är ansluten till datorn. Så som ni kanske redan gissat så ska GUI:t alltså agera kontrollpanel åt en liten robot som matar datorn med videoströmmen.


*Guiderna i fråga
Spoiler:

Tack på förhand!
 
hugobugo
Medlem
Hej

det här http://code.google.com/p/joypick/ använder QT, SDL (c++) för att kontrollera joysticks. Jag vet inte men det kanske kan fungera som inspiration?
 
Tango1
Medlem
Tango1s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av hugobugo
Hej

det här http://code.google.com/p/joypick/ använder QT, SDL (c++) för att kontrollera joysticks. Jag vet inte men det kanske kan fungera som inspiration?

Ett stort tack! Tror det kan hjälpa mig en bra bit på vägen

Frågan kvarstår dock; kan man skriva ett program i C++ som anropar ett externt pythonscript? Och isåfall hur dvs vad bör jag läsa upp/söka på för att hitta mer information om det? Låt mig även påpeka att jag - om det nu går att göra som förklarat - skulle behöva anropa scriptet väldigt frekvent då det handlar om input från en joystick/mus/whatever.
 
mrPython
Medlem
mrPythons avatar
Ett alternativ som jag själv kommer att utnyttja i ett större projekt med flera programspråk inblandade i är ZeroMQ från http://www.zeromq.org/.

Överföringshastigheter på 100-tals MB/s mellan olika program är möjligt.

Det går även att exekvera programmen på olika maskiner om det skulle vara kapacitetsproblem.
 
Svara på ämne
Topp Dela »