2011-08-19, 00:16
  #25
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av RonJeremyClarks
Ja det är helt jävla sinnessjukt att man börjar med att ta från de som faktiskt behöver pengar när man bränner 32 miljarder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !kulturrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!! lika mycket på EU, 90 miljoner på kungahuset, 27 miljarder till krigande diktaturer i 3:e världen, 50 miljarder på att sabba arbetsmarknaden, 57 miljarder på dagis och fritidsverksamhet. Jag upprepar, 57 miljarder!!!! Satan skaffar folk barn så är väl det minsta man kan begära att de har råd med dagis åt dom. Sen 189 miljarder på utbildning, för helvete 189 miljarder!!! Det är inte så att man dör bara för att man inte får gå 9 år i skolan bara för att lära sig läsa, skriva och räkna för att sedan plugga vidare och byta utbildning tio gånger innan man är nöjd för att sedan börja jobba med något helt annat. Sammanlagt drygt 387 miljarder, det är mer än 3 ggr så mycket som vi spenderar på sjukskrivna. And the list goes on and on.

Det är lite det jag ville säga, det finns hur mycket onödigt skit, med hemslöjdsföreningar och hela baletten, som helst som går att skära ner på. Hur många myndigheter finns det inte som skulle kunna läggas ner utan att nån annan än folket som vänt papper där märker det.

Citat:
Ursprungligen postat av Visdomsmannen
Precis. Har sett en del förvirrade liberaler som försvarar utförsäkringarna av ideologiska skäl, många liberaler tänker för enkelt, typ: "ja, jag vill ju inte att staten ska vara så involverad i människors liv, så budgetskärningar och minskade välfärdsgarantier är väl bra...". Och sen undrar folk varför den libertarianska rörelsen aldrig vinner mark i svensk politik, och varför ingen tar dem seriöst.

Precis, det gör också att folk associerar dem med alliansen, och eftersom just utförsäkringarna är det mest kontroversiella och lättaste att kritisera, hamnar man i dålig dager, om man försöker rättfärdiga det, och säga att man tom borde utförsäkra fler. Bättre att peka på alla pengaslukande malströmmar som RJC nämnde.
Citera
2011-08-23, 13:56
  #26
Medlem
Sjukvården - Ovilja att lindra folks smärtor
Läkare verkar på rutin nedvärdera eller inte sätta speciell tillit till en patients påstående om att denna lider. Detta kommer troligtvis delvis ifrån en ovilja att ge ut narkotika (opiofobi kallas det, vilket Socialstyrlsen erkänt är ett problem) men kanske också för att det är ett enkelt sätt att spara pengar för staten.

Detaljer
En beskrivning av läget enligt uppsatsen Lindra eller inte lindra patientens smärta:
Några anekdoter.
Källor
Angivna i texten.
Verkar intressant: Tro på patienten: behandling av tumörrelaterad smärta.
Rekommenderas varmt: MORFIN UNDERANVÄNDS
VID CANCERSMÄRTA?
Citera
2011-08-23, 14:51
  #27
Medlem
Infrastruktur - Bilköer
Enligt en SVT-rapport skall 100 000 svenskar sitta i bilköer varje dag, och enligt en annan rapport kostar bilköerna 15 miljoner i veckan (och då räknar man inte med trafikanternas irritation). RT rapporterar att svenskarna spenderar ca 350 000 timmar i veckan i bilköer.

Detta är ett solklart exempel på att inte prissätta en tjänst/vara och att den då allokeras efter någon annan princip. Flertalet ekonomer är överens om att prissättning skulle minska problemet, vilket man skulle få om vägarna vore privata. En liten lustighet: En vän började läsa på Byråkratiprogrammet (förvaltningsprogrammet) och där fick de lära sig varför staten behövdes: lösa fångarnas dilemma och liknande problem. Bilköer, berättade föreläsaren, kom till för att folk inte tänkte på andra när de väljer att köra bil. Så, eftersom vi har statliga vägar utan prissättning kommer folks egenintresse att leda de på kollektiva villospår och därför behöver vi staten.

Detaljer
Wikipedia om de negativa effekterna av bilköer:
RT:s artikel om bilköerna i Sverige:
Källor
Angivna i texten.
Walter Blocks The Privatization of Raods and Highways kan vara av intresse för de som vill se ett privat alternativ.
Citera
2011-08-24, 20:15
  #28
Medlem
teflonpannan69s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Visdomsmannen
Polisen - kass uppklaringsprocent
Svenska rättsväsendet är i förfall i takt med att kriminaliteten skenar allt mer.

Detaljer

Källor
Finns angivna i texten.

Herregud, det där kan inte stämma. Herregud, 19% och 13%? Och i USA är den så mycket högre... Det är det här som skattepengarna ska gå till, polisen, man kan inte göra hur mycket nedskärningar som helst.
Citera
2011-08-24, 20:32
  #29
Medlem
Visdomsmannens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av teflonpannan69
Herregud, det där kan inte stämma. Herregud, 19% och 13%? Och i USA är den så mycket högre... Det är det här som skattepengarna ska gå till, polisen, man kan inte göra hur mycket nedskärningar som helst.
Som du såg så postade jag även en länk från samma årtal, som talade om att det avskrivs upp till 90% fall i ett par polisdistrikt, så dessa officiella siffror från BRÅ är i verkligheten lägre. Mycket avskrivs som "olyckor" och dylikt när det är mer eller mindre uppenbart att någon egentligen blivit blåslagen.
Citera
2011-08-25, 09:02
  #30
Medlem
Äldrevården - Dålig service
Enligt Socialstyrelsen så skall de flesta äldreboenden ha bra kvalitet, men det finns stora skillnader mellan kommunerna. Ett antal äldreboenden ger alltså inte ut någon bra service. Umeå kommun har en bra sida som illustrerar variationen bland äldreboenden. Umeå skall vara den genomsnittliga kommunen vad gäller hur väl dess äldreboenden rankas av användarna, samtidigt som ett av deras hem lagar förjävlig mat.

Detaljer
Exempel på dålig service finns det gott om. Här är två från Gislaved, som efteråt visade sig vara den bästa kommunen för äldrevård i dess län! Notera även hur bra de är på att följa upp problem.
Fler rubriker:
Källor
Angivna i texten.
__________________
Senast redigerad av daemon3.14 2011-08-25 kl. 09:05.
Citera
2011-08-25, 11:28
  #31
Medlem
Visdomsmannens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av daemon3.14
Äldrevården - Dålig service
En sak som skulle kunna utökas här är den svältningsprocess som förekommer på många äldreboenden.
Så fruktansvärt godhjärtat och frikostigt av dem att upphöra med kafferansoneringen. Undrar vad de kompenserar det med, mindre varmvatten, mindre mat, en mindre sköterska...?
Hur utbrett detta fenomen är, verkar oerhört svårt att säga. Men att det förekommer är självklart, tycker mig se nyheter om sådant här med jämna mellanrum. Felet ligger i att de äldre är en irriterande börda för politikerna som hellre än att ta hand om dem i deras sista dagar, sparar in så mycket de kan, genom att tillsätta psykopatiska verksamhetschefer som t.ex. med nöje verkställer matransonering och anställer empatilösa arbetare som inte bryr sig om de äldres hälsa (t.ex. de som ovan grovt kränkte de inneboende).
Citera
2011-09-01, 16:00
  #32
Medlem
Missbruksvården - Dålig service
Vad gäller folk som missbrukar narkotika och blivit vårdade på svenska anstalter, så var det bara drygt 20% fram till 80-talet som blev av med beroendet av droger. Detta enligt en rapport som Ted Goldberg menar är den främsta heltäckande undersökningen i området.

Olika svenska anstalter har blivit kritiserade för bl.a. långa kötider och för få platser tillgängliga, att inte ha kunnig personal för att hjälpa folk, att inte hjälpa utsatta personer (så att de dör i vissa fall), dålig uppföljning av hur det går för missbrukare, att använda sig av ovetenskapliga metoder samt för övergrepp och hjärntvätt. Det verkar som om kvaliteten på dessa anstalter skiljer sig rejält. Alternativt är alla dåliga, fast på olika sätt.

När det gäller tvångsvård av missbrukare så visar en SOU-rapport att det är procentuellt sett fler missbrukare som dör om de är satta i tvångsvård än om de inte är det; "Mortalitetsstudier visar en kraftig överdödlighet för LVM-omhändertagna, högre än vad som är vanligt för missbrukspopulationer".

Detaljer
Exempel på vad som sagts ovan:

Fortsättning följer...
Citera
2011-09-01, 16:01
  #33
Medlem
...fortsättning från förra inlägget.

Om Hassela-kollektivet (som bedriver behandlingshem):

Fortsättning följer...
Citera
2011-09-01, 16:02
  #34
Medlem
...fortsättning från förra inlägget.

Folk på Flashback om Hassela:
Källor
Angivna i texten.
Missbruksportalen verkar vara en bra sida. Kritiserar främst 12 stegsmetoden, som skall ha blivit vanligt på svenska anstalter.
Citera
2011-09-02, 09:08
  #35
Moderator
HelgeBuks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Visdomsmannen
Polisen - kass uppklaringsprocent
Svenska rättsväsendet är i förfall i takt med att kriminaliteten skenar allt mer.

Detaljer

Källor
Finns angivna i texten.


Har en egen anekdot på samma ämne:

Citera
2011-09-02, 16:32
  #36
Medlem
RonJeremyClarkss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av HelgeBuk
Har en egen anekdot på samma ämne:

Fordonsstölder är avkriminaliserat i Sverige så det är knappast konstigt att polisen inte gjorde något. Det är ett under att de ens bemödade sig att ringa henne. Känner igen mig mycket från den gången då min motorcykel vart stulen, fast då var snutarna ännu mer oangagerade.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback