Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2011-05-15, 19:10
  #1
Moderator
Falukropps avatar
I de nya supportforumen kommer vi på prov avskaffa kravet på att använda stortrådar, då många användare vill mena att de inte får svar i dessa. Det är alltså numera fritt fram att posta sin egen tråd om det problem man har om man så vill.

Med frihet kommer dock ansvar. En förutsättning för att detta ska fungera är att alla gör sitt yttersta med att välja en bra och beskrivande rubrik för tråden. Se till att få med åtminstone vilket spel det är frågan om, och någon form av kort felbeskrivning. Om spelet exempelvis kraschar, få med det i rubriken. Kommer något felmeddelande, få i alla fall med felmeddelandets rubrik.

Skippa de underförstådda bitarna. Alla fattar att någon som har problem med ett spel vill ha hjälp när han postar om det. Man behöver alltså inte ha med "hjälp mig!!!" i rubriken. Samma sak gäller det där med snabba svar, ingen vill vänta längre än nödvändigt. Och så har vi det där med interpunktion, att hålla på och rada upp utropstecknena får dig bara att framstå som lågbegåvad.

Några exempel på bra rubriker är som följande:

"Starcraft 2, kraschar vid uppstart"

"Diablo 2, unhandled exception när tredje akten laddas"

"Half-Life, grafikartifakter och konstiga färger"


Tanken är att trådens rubrik i alla fall ska ge någon form av inblick i vad det är frågan om.


Några exempel på rubriker vi inte vill se i forumet är som följande:

"Krasch!!!"

"Hjälp snabba svar tack!"

"SC2 problem"


... och så vidare.

Alltså: försök att i all korthet, utan att överdriva detaljrikedomen, få med de basala grejerna om vad trådens frågeställning är relaterad till i rubriken. Rubriken ska åtminstone säga vilket spel det är frågan om och gärna innehålla något litet om problemet i sig.

Trådar med dåligt formulerade rubriker kommer med stor sannolikhet papperskorgas.

//mod
__________________
Senast redigerad av Falukropp 2011-05-27 kl. 15:11.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback