• 12 484 online
  • 1 214 281 medlemmar
  • 62 632 222 inlägg

Allmänna meddelanden

2012-07-30 till 2020-08-30
Medlem
Spyrrans avatar
Läs innan du startar en ny tråd.

Välkomma till Flashback reseforum.

Som ni ser så finns det flertal underforum. Det kanske gör det svårt att veta var man ska placera sin tråd, eller hitta svaren på sina frågor och funderingar. I sådana fall är en bra början att använda sökfunktionen eller att tänka efter vad du funderar över.

Undrar du saker som handlar om kollektivtrafik i Stockholm så är ett första steg att gå till Resor -> Europa - Sverige. Resor är då huvudforumet. Europa är ett delforum, och väldigt lätt att upptäcka. Sedan är det bara att klicka sig vidare till Sveriges alldeles egna underforum. Ska du resa till exempel Botswana? Gå tå till Adrikas forumsdel, och klicka dig vidare till "Övriga Europa".

Annars fungerar sökfunktionen alldeles utmärkt. Du finner den i högermenyn.

Samlingstrådar:

Det finns väldigt många samlingstrådar. De allra viktigaste ser du högst upp i respektive forumsdel. Då står det "Viktigt!" först. Det finns andra samlingstrådar också, även om de saknar "Viktigt!"-texten. Det är vanligt när ett resmål, flygbolag eller något liknande ofta diskuteras. Det är stor sannolikhet att du finner svar på dina frågor där. Om du inte orkar läsa igenom en hel tråd, så kan du återigen använda sökfunktionen.

Då kommer vi till den sista delen, nämligen:

Resor - allmänt | ej specifika resmål

Många placerar sina trådar felaktigt i denna forumsdel. Om du har frågor om ett specifikt resmål, som till exempel USA, London eller Stora Barriärsrevet så finns det redan lämpliga forumsdelar som handlar om just dessa resmål.

Det finns även underforum som handlar om flygbolag och resekompisar.

I denna forumsdel ska man istället skriva allmänna trådar om resor. Har du frågor om packlistor, reseapotek, jorden runt-resor eller bara vill fråga om tips på resmål? Då har du hamnat rätt. Här kan du också ställa andra allmänna frågor om resor som inte handlar om ett speciellt resmål.