Nu vart jag lite stressad i själva korttagandet och när vi skulle äta.
Så jag missa helt enkelt att ta kort på en upplagd tallrik.
Ska se om jag kan göra det i eftermiddag, ska bjuda på lite rester till morsan och farsan om dom har tid.
Roux Lite som jag tog undan, den var helt vit från början.
Roux tråden
Själva gumbo grunden Lök,vitlök,selleri,ale-öl,kryddor,skaldjursfond,Worcestershire kokade sen ca1h, fick aldrig tag i några gumbo/blå krabbor annars skulle dom varit i detta skede och koka 1h också.
Vågade inte chansa att mina havskräftor skulle gå att äta efter 1h kokning.
Ostron Dom var inte vackra och var svårt som tusan att hitta in i dom, dock när dom hade badat lite för varmt lite för länge så öppnade dom upp sig.
Skalade färska räkor med Emeril's Original Essence
Hälleflundra med Emeril's Original Essence
Havskräftorna blidde inga kort på.
Par min innan vi skulle äta åkte all seafood ner i gumbo grunden.
Till detta serverade jag ris,hackad bladpersilja och gumbo file powder(sassafrassa).
Och eftersom barnen skulle äta av gumbon också så tog jag i princip bort all cayennepeppar.
Och hade en stark habanerosås till istället
"Mama Africa's ZULU sauce" fyyyy faaan vad stark den var.
Hällde upp en msk och det blidde mycket över.
Läste sen att det var 40% habanero i den.
Pecannötpaj Den skulle vara lite fin som den var på högersidan, men det stod att man skulle täcka över den mot slutet så den inte skulle bli så mörk.
Men mycket fastnade i folien
Serverades med vaniljglass.
Emeril's Original Essence En kryddblandning som du blandar själv.