• 1
  • 2
2007-11-06, 18:49
  #1
Medlem
Hur länge ska man steka dem? Ska skivorna vara rakt igenom svarta?
Citera
2007-11-06, 19:29
  #2
Medlem
Xiders avatar
Helt och hållet en smaksak.
Svarta är dom ju redan från början.
Jag föredrar dom knapriga på ytan.
Citera
2007-11-06, 19:33
  #3
Medlem
Mockens avatar
Mmmm, blodpudding, så gott. Jag tycker de ska vara genomstekta när man äter dem.
Prova att göra en hemlagad om du lyckas få tag på färskt eller djupfryst blod, det blir underbart gott.
Om du köper färdiggjord, läs på innehållsförteckningen. De flesta fabrikat idag innehåller blodpulver, men det är mycket godare med äkta blod i.
Citera
2007-11-06, 19:39
  #4
Medlem
ABBORREs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Henkko
Hur länge ska man steka dem? Ska skivorna vara rakt igenom svarta?
48 sekunder,sen vänd och stek den andra sidan 34 sekunder, ha hög värme på plattan 8,5/10

Är det första dejten ikväll?
Lycka till
Citera
2007-11-06, 22:36
  #5
Medlem
barkeepers avatar
Det beror...

...ju helt pa hur tjocka skivor man skar, och hur man foredrar den?

personligen brukar jag skara mina cirka 1cm tjocka, steka pa valdigt hog varme i gjutjarnspanna, ganska snabbt pa var sida, sen drar jag av pannan fran plattan (alt stanger av gasen..den ljuvliga gasen...saknar gasspis) och later dom varmas igenom medans jag skar upp flasket och applena. Sen lagger jag over puddingen pa tallriken medans jag steker flasket och applena.
Da brukar puddingen ha ratt temperatur.
Citera
2007-11-07, 06:08
  #6
Medlem
Trumpeters avatar
Blodpudding är helt klart en underskattad maträtt. Med stekt sidfläsk och lingonsylt är det underbart gott och dessutom rätt billigt.
Citera
2007-11-07, 15:42
  #7
Medlem
barkeepers avatar
Vad tycker ni om franska..

...blodpuddingar? Eller som spanska med lite mer kryddor? Personligen tycker jag en del av de Engelska ar kanon, garna tillsammans med en full english.
Citera
2007-11-07, 15:49
  #8
Medlem
rednandslimys avatar
Stekt blodpudding är inte gott. Däremot om du tar upp blodpuddingen ur förpackningen, skivar upp och lägger på lingonsylt...Då blir det kalasgott. Antar att jag är en av få som inte steker den...
Citera
2007-11-07, 16:02
  #9
Bannlyst
Citat:
Ursprungligen postat av ABBORRE
48 sekunder,sen vänd och stek den andra sidan 34 sekunder, ha hög värme på plattan 8,5/10

Är det första dejten ikväll?
Lycka till
HAHAHA
Citera
2007-11-07, 16:04
  #10
Medlem
l00zekks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av rednandslimy
Stekt blodpudding är inte gott. Däremot om du tar upp blodpuddingen ur förpackningen, skivar upp och lägger på lingonsylt...Då blir det kalasgott. Antar att jag är en av få som inte steker den...
Jag tycker också den är god ostekt men tar max en eller två tuggor så, resten steker jag. Har hört att den även går att tillaga i brödrost men har aldrig provat.
Citera
2007-11-08, 08:15
  #11
Medlem
Jag tycker bäst om den välstekt och se till att steka fläsket i samma panna först, så att puddingen tar smak av det rimmade fläsket.

Råkost som man fick till i skolan kan man däremot hoppa över.
Citera
2007-11-08, 08:34
  #12
Medlem
Carl Serungs avatar
I Skåne heter det blodkorv. Välkryddad och välsmakande till skillnad från "puddingen".

Så här skall det se ut:
http://www.perivikenchark.se/blodkorv.htm
Citera
  • 1
  • 2

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in