Äh, säkert helt okej sirap, prova innan du slänger
Själv hade jag mjölk i kaffet härom veckan som hade stått i kylen prick en månad efter bäst-före-datumet, öppnad.
Funkade utmärkt, och jag ställde dessutom tillbaka den i sista skvätten i kylen.
Dagen efter hade den dock klumpat sig.
Standardmjölk såklart, hade aldrig funkat med lättmjölk
Till saken hör att kylskåpet, som står på ett kontor, har temperatur kring 1°C och används bara av mig och min kaffemjölk.
Har en till: När jag var som fattigast i höstas innan CSN gav med sig, så hittade jag en kartong med käk från lumpen, där fanns torrmat som hade passerat bäst-före-datum med 15 år. Det var skitgott.
Bangade dock på några av köttkonserverna med samma datum, de var lite svälda och rasslade när jag skakade dom så jag vågade inte ens öppna å lukta inne i lägenheten. Har varit med om rasslande konserver förr och de kan stinka lik.
Leverpastejerna var något "färskare" och , tror de gick ut -98 eller -99.
Smakade precis som de ska.
Vi har utmärkta näsor som känner om något är dåligt, lita på era istället för datum-stämpeln. Lättmjölk slängs med fördel dagen efter öppnandet t.ex., enligt min snok.