• 1
  • 2
2007-01-14, 15:29
  #1
Medlem
Flickan Melindas avatar
Slog upp Boef Bourgignon på www.tasteline.se men fann inget resultat.
Kanske jag som stavar det fel?
Hur tillagar man denna rätt?

Tacksam för alla svar!
/Flickan
Citera
2007-01-14, 15:35
  #2
Medlem
d_hs avatar
Ja, du stavar fel

http://www.tasteline.com/default.ns?...ID=7199&tlfo=0

För övrigt är rätten helt fantastiskt god! Glöm inte vitlöksbrödet och utelämna ingen kryddning!
Citera
2007-01-14, 15:50
  #3
Medlem
Aerrs avatar
Fint då att länken inte går dit den ska

För övrigt är den djävulskt god
Citera
2007-01-14, 15:58
  #4
Medlem
MajorToms avatar
Nej, jag tror stavningen är korrekt. Här är ett bra recept: Boeuf Bourgignon.
Citera
2007-01-14, 16:05
  #5
Medlem
d_hs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Aerr
Fint då att länken inte går dit den ska

För övrigt är den djävulskt god

Inte för mig heller

Nåväl, testa sök på "Boeuf Bourguignon" på Tasteline för att komma rätt. Verkar ju som att det inte går att länka recepten utifrån. Stavningen är för övrigt samma som i min kokbok så jag antar att det är den som är korrekt.
Citera
2007-01-14, 16:07
  #6
Medlem
MajorToms avatar
Eller så kanske man kan läsa receptet i länken jag angav. Vad sägs om det?
Citera
2007-01-14, 16:24
  #7
Medlem
d_hs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av MajorTom
Eller så kanske man kan läsa receptet i länken jag angav. Vad sägs om det?

För det första är ditt recept felstavat, :P för det andra insåg jag nu att inget av recepten är speciellt bra. Bacon, vad tusan? En rejäl bit grovstrimlat sidfläsk ska det vara. Och det här med morötter är jag ytterst tveksam till. I min fina kokbok står inget om morötter!
Citera
2007-01-14, 16:32
  #8
Medlem
slippys avatar
Boeuf Bourguignon stavas det nötskallar. Här nedan hittade jag några recept.

http://www.dinnerbase.com/search.htm?query=Boeuf+Bourguignon+&offset=0&x=24& y=17
Citera
2007-01-14, 16:50
  #9
Medlem
davidoffs avatar
Anvand generost med rott vin samt lite socker for att lyfta fram vissa smaker.
Citera
2007-01-14, 16:54
  #10
Medlem
Flickan Melindas avatar
Tack för alla tips!
Skönt att alla kan komma överrens om hur det faktiskt stavas..
Citera
2007-01-14, 16:57
  #11
Medlem
jugges avatar
Eller så kan man ju ta stavningen på svenska Burgundisk köttgryta .

Burgundisk köttgryta
6 port
1 kg Grytbitar (nötkött)
2 msk smör (till stekning)
1 msk tomatpuré
2 msk Vetemjöl
½ dl Balsamvinäger
2 dl kalvbuljong
½ flaska Rödvin
2 paket Bacon
200 g Champinjoner
2 st Vitlöksklyftor
1 burk Syltlök
Salt
Nymalen peppar
Bouquet garni
1 bit Morot
ett par Timjankvistar
ett par Persiljekvistar
2 st Lagerblad
Steksnöre
1 dl Grovhackad Persilja
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn köttet i lite smör i en gryta (ca 5 liter). Salta & peppra generöst. Rör ner tomatpuré & låt fräsa ett par min. Strö över mjölet & blanda väl. Häll på balsamvinäger & låt koka ihop ett par min. Tillsätt kalvbuljong & rödvin. Sänk värmen & sjud. Strimla baconet. Skär champinjonerna i kvartar. Grovhacka vitlöken. Häll av spadet från syltlöken. Bryn bacon, champinjoner & vitlök lätt i en het stekpanna i smöret. Tillsätt baconblandningen & syltlök i grytan & rör om försiktigt. Knyt ihop timjan persilja & lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. Vänd ner den i grytan. Sätt på ett lock & ställ in i ugnen på mellersta falsen. Ungskoka i ca 1 ½ timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra.
Citera
2007-01-14, 17:23
  #12
Medlem
MajorToms avatar
Citat:
Ursprungligen postat av d_h
För det första är ditt recept felstavat, :P för det andra insåg jag nu att inget av recepten är speciellt bra.
Spela roll, det fungerar alldeles utomordentligt.
Citera
  • 1
  • 2

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in