• 1
  • 2
2007-01-13, 20:26
  #1
Bannlyst
Här kan ni posta egna recept och recept som vi har hittat på internet.
Tipsa andra medlemmar om protein muffins, bars, bröd osv.. (inte maträtter, då det finns ett par sådana trådar)

Något som vi träningsmänniskor har nytta av i köket.
Citera
2007-01-13, 20:30
  #2
Bannlyst
Proteinmuffins – Mintchoklad ca. 8st

2 ägg
4msk sötningsmedel
1msk vaniljsocker
1tsk bakpulver
2msk kakao
20g whey-80 mintchoklad
½dl vetemjöl
Vatten (till bra konsistens)

Vispa sötningsmedel och ägg, blanda ihop torrvarorna och rör ner.
Tillsätt vatten till en bra (rinnande) konsistens, in i ugnen på 200grader i 5-10min.


Näringsinnehåll (ca):

Kcal 482
P: 37g
F: 17g
K: 45g
Citera
2007-01-13, 20:40
  #3
Bannlyst
Tekakor - Ca; 40st
  • 5 dl havregryn
  • 1 l mellanmjölk, detta blandas och får stå kallt över natten
  • 100 g fett (flytande becel) smältes
  • 100 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 3 msk honung eller sirap
  • 1 l vetemjöl
  • 0,5 l grahamsmjöl
  • 0,5 l BAKE PRO™

Jäses ej, kavlas ut direkt, 1½ cm tjockt. Utstansas med tekopp.
Låt jäsa 1 tim på plåt. Gräddas 10 - 12 min vid 175°
Citera
2007-01-13, 20:43
  #4
Bannlyst
Fyra stora matbröd

Ingredienser:
  • 3 litermått (1 kg) rågsikt, spara 3 dl till utbakning.
  • 2,3 litermått (750 gram) grahamsmjöl
  • 6,5 dl (250 gram) Bake pro™
  • 2 paket torrjäst
  • 4 msk fruktsocker (fruktos)
  • 1,5 msk salt
  • 1 dl matolja (.flytande becel fleromättade fetter)
  • 12,5 dl varmt vatten
  • Pensling: ägg

Arbetsbeskrivning:

Blanda rågsikt, torrjäst, fruktsocker och salt noga i en stor bunke eller gryta. Tillsätt olja och vatten och rör ihop degen lätt.
Arbeta degen på bakbordet och knåda den med resten av mjölet. Ta lite mjöl i taget så att degen blir färdigknådad när mjölet är slut.

Forma degen till 4 bröd och lägg dem i smord långpanna. Platta ut bröden en aning och låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Snitta ytan lätt med mjölad kniv när bröden är färdigjästa. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 175° C på nedersta falsen ca 1 timme.

Låt bröden kallna på galler utan bakduk. Dela med kniv eller bryt försiktigt till 4 limpor.



Protein: 9,8%
Fett: 5,2%
Kolhydrater: 30,47%
GI: 59
Citera
2007-01-13, 21:01
  #5
Bannlyst
Muffins - 6 stycken


Ingredienser:
(Blanda alla torra ingredienser ordentligt)
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl proteinpulver med vanilj- eller chokladsmak
  • 3 dl malda jordnötter/kokos/mandel/malda solrosfrön/skalade sesamfrön (blandat)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao eller 1 tsk kanel+1 tsk kardemumma
  • En gnutta salt (om man inte använde saltade jordnötter)
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vatten (eventuellt blandat med olja)
  • 1 dl grädde

Arbetsbeskrivning:
  • Låt stå en stund så att smeten hinner tjockna (proteinpulvret måste få svälla).
  • Smörj en muffinsform.
  • Fördela smeten i formen.
  • Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.

Ca 5-6 gram kolhydrater/muffin
Citera
2007-01-13, 23:22
  #6
Medlem
Jonas_Pampariuss avatar
Kalasbra initiativ. Hoppas detta blir en välfyld tråd.

Kan bidra med en slags hemmasnickrad gainer (mkt möjligt ni redan känner till den)

Gainer ur mixern

1 banan
2 ägg
ca 2 msk Oboy
1 - 2 msk flytande honung
3 msk sojamjöl
4 - 5 dl lättmjölk
ev kakao för skarpare chokladsmak

Blanda samtliga ingredensier i mixern, tryck på knappen, och - wolla - färdig att drickas. Mkt god i mitt tycke. Rätt högt GI-värde så den passar bra efter träning.

Fyll på!
Citera
2007-01-14, 00:14
  #7
Bannlyst
Smörgåsgifflar


Ingredienser:
  • jäst (1 paket)
  • dl fett (flytande becel fleromättade fetter)
  • 5 dl mjölk (lättmjölk)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk fruktsocker (fruktos)
  • 10 dl grahamsmjöl
  • 4 dl Bakepro
  • Pensling: uppvispat ägg
  • Garnering: vallmofrö

Arbetsbeskrivning:
  • Smula sönder jästen i en bunke.
  • Värm oljan i en kastrull, häll i mjölken och låt den bli ljummen.
  • Häll den ljumma mjölken över jästen och rör så att den löser sig.
  • Tillsätt salt, fruktsocker och största delen av mjölet.
  • Arbeta degen kraftigt i bunken tills den blir blank och smidig.
  • Tillsätt resten av mjölet efter hand.
  • Täck degen och låt den jäsa till dubbel storlek, ca:30 min.
  • Ta upp degen på mjölat bord och knåda den tills den är smidig.
  • Dela degen i 4 delar.
  • Kavla ut varje del till en rund kaka och sporra var och en i trekanter.
  • Rulla varje trekant till en giffel. Börja med den bredaste delen och lägg giffeln på plåten så att tippen kommer under giffeln.
  • Lägg gifflarna halvmånformade på smorda plåtar.
  • Sätt ugnen på 250° C.
  • Låt gifflarna jäsa övertäckta med duk till nästan dubbel storlek, ca 30 min.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö.
  • Grädda i mitten på ugnen ca 12 min tills gifflarna fått fin färg.
  • Låt gifflarna kallna på galler under duk.
Citera
2007-01-14, 01:04
  #8
Bannlyst
Buffelmuffins (cocoschokladkaka) - 13 bitar

Ingredienser:
  • 3,5 dl vassleprotein (whey protein) med chokladsmak
  • 4 ägg
  • 0,5 dl sötningsmedel
  • 1 tsk bakpulver
  • 70 g olja (till smörjning av formarna+i smeten)
  • 2,5 dl lättcocosmjölk
  • 2 msk kakao
  • 15 g hackade jordnötter (går bra med jordnötsmör oxå)
  • toppa med kokos

Arbetsbeskrivning:
  • Blanda de torra ingredienserna med resten och rör ihop.
  • Fördela i 13 stora (amerikanska) muffinsformar
  • Grädda i 175 grader, 25-30 minuter.

Varje bit/muffins ger ungefär:

Proteiner: 11g
Fett: 10g
Kalorier: 150g
Citera
2007-01-14, 01:08
  #9
Bannlyst
Rabarberkaka
  • 200 g kesella
  • 1 dl bakepro
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl sötningsmedel
  • 2 ägg
  • 15 g potatismjöl
  • 1 msk pressad citron
  • 0,5 dl mjölmix (valfri men jag tog gi-bodens "fullkornsmix till matmufins/våfflor")
  • 200g rabarber
  • olja till formen

Arbetsbeskrivning:
  • Mixa ihop allt o lägg i en ugnsfast form som är smord med lite olja.
  • Grädda på 200 grader tills den stelnat men är lite kletig i mitten.

2 stora bitar blir det som vardera innehåller ca:

330 kcal:
Protein: 32g
fett: 10g
Kolisar: 17g
Citera
2007-01-14, 01:11
  #10
Bannlyst
Chokladmousse

Ingredienser:
  • 125 g kvarg
  • 3 tsk canderel chokladpulver
  • 1 äggvita
  • 10 g valnötter
  • 10 g mörk choklad

Arbetsbeskrivning:
  • Rör ihop kvarg + chokladpulver.
  • Ta fram elvispen och vispa äggvitan till hårt skum.
  • Vänd ner äggviteskummet i kvargblandningen.
  • Ställ i frysen ca 20 minuter.
  • Hacka valnötter och choklad och blanda ner i smeten.

Kcal: 257
Protein: 23 g
Fett: 12,5 g
Kolhydrat: 12 g
Citera
2007-01-14, 01:17
  #11
Bannlyst
Kalkonpaj

Ingredienser:

Pajdeg:
  • 250 g kesella
  • 30 g bakepro
  • 1 äggula
  • 30 g dinkelkli
  • 1tsk olja till formen
  • salt, peppar

Kleta ut den smetiga degen i en liten pajform.

Ingredienser:

Fyllning:
  • 1 ägg, 2 äggvitor
  • 50 g kalkonpålägg
  • 50 g ost (10%)
  • purjolök
  • paprika
  • squash
  • spiskummin
  • salt

Arbetsbeskrivning:
  • Blanda ihop fyllningen o lägg i pajdegen
  • Grädda i ugn 200 grader tills fyllning stelnat och pajdegen fått lite färg. ca 30 min.

2 portioner blir det.

innehåll per del:

Kcal: 336
Protein: 50 g
Fett: 12,5 g
Kolhydrater: 6g
(grönsaker ej inräknat)
Citera
2007-01-14, 01:23
  #12
Bannlyst
Chokladkaka

Ingredienser:
  • 2 ägg + 3 överblivna äggulor
  • 1 ½ dl.socker + 1 dl sötningsmedel
  • ½ dl.vetemjöl + ½ dl. bakepro
  • ½ tsk bakpulver
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 250 gr. Milbona kvarg
  • Rivet skal av 1 lime

Arbetsbeskrivning:
  • Vispa ägg o socker pösigt, rör ner resten. Häll i lätt smörjd o bröad pajform.
  • Grädda 25 minuter i 200* mitten av ugnen
Citera
  • 1
  • 2

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in