Ingredienser:- Neutral matolja
- 3 äggulor
- 2 tsk neutral senap
- 3 tsk citronsaft
- En nypa socker
- Salt
- Svartpeppar
- 250 g finhackad vitkål
- 1,5 dl Heinz tomatketchup
Arbetsgång:
Börja med att finhacka kålen. Sjud den i lättsaltat vatten i 2,5 minuter. Häll av, spola med kallt vatten och krama ur så mycket som det någonsin går.
Tillverka egen majonnäs (den köpta duger inte). Kör på låga varv i en köksassistent olja, äggulor, senap, citronsaft, socker samt salt och peppar efter smak.
När majonnäsen har fått en något tjockare konsistens än den köpta så blandar du den med ketchupen och den finhackade kålen. Klart
Den här dressingen är ytterst enkel och kan "byggas ut" på ett otal sätt. Man kan t ex ha i kapris, finhackad inlagd paprika, finhackade cornichongurkor osv osv. Passar utmärkt till hamburgare och stekt kött. Vill man så kan man göra den starkare genom att blanda i cayennepeppar eller dylikt.
~Paul~