Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
  • 1
  • 2
2006-12-11, 07:57
  #1
Medlem
Cavums avatar
Skriv ner era mest geniala recept på kebabsåser och dressingar.
Citera
2006-12-11, 08:47
  #2
Medlem
dePauls avatar
Ett mycket enkelt och gott recept på dressing

Ingredienser:
  • Neutral matolja
  • 3 äggulor
  • 2 tsk neutral senap
  • 3 tsk citronsaft
  • En nypa socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 250 g finhackad vitkål
  • 1,5 dl Heinz tomatketchup
Arbetsgång:
Börja med att finhacka kålen. Sjud den i lättsaltat vatten i 2,5 minuter. Häll av, spola med kallt vatten och krama ur så mycket som det någonsin går.

Tillverka egen majonnäs (den köpta duger inte). Kör på låga varv i en köksassistent olja, äggulor, senap, citronsaft, socker samt salt och peppar efter smak.

När majonnäsen har fått en något tjockare konsistens än den köpta så blandar du den med ketchupen och den finhackade kålen. Klart

Den här dressingen är ytterst enkel och kan "byggas ut" på ett otal sätt. Man kan t ex ha i kapris, finhackad inlagd paprika, finhackade cornichongurkor osv osv. Passar utmärkt till hamburgare och stekt kött. Vill man så kan man göra den starkare genom att blanda i cayennepeppar eller dylikt.

~Paul~
Citera
2006-12-15, 11:35
  #3
Medlem
Asså kan ingen bidra med ett bra recept på vitkebabsås? Inte vitlökssås utan den underbara vita såsen, köpte en tub willys kebabsås men den smakar ju för fan plast
Citera
2006-12-15, 11:45
  #4
Medlem
dePauls avatar
Citat:
Ursprungligen postat av frilaust
Asså kan ingen bidra med ett bra recept på vitkebabsås? Inte vitlökssås utan den underbara vita såsen, köpte en tub willys kebabsås men den smakar ju för fan plast
Om man utgår från smaken så måste den vara gjord på en basblandning av syrlig yoghurt och grädde? Sedan är det bara att krydda enligt smak.

~Paul~
Citera
2006-12-15, 11:52
  #5
Medlem
bara och bara
Citera
2006-12-15, 13:07
  #6
Medlem
dePauls avatar
Citat:
Ursprungligen postat av frilaust
bara och bara
OK, skulle jag gissa de andra ingredienserna så skulle de kunna vara: Någon typ av krämig ost, salt, peppar, glutamat, lökpulver, socker och någon typ av stabiliseringsmedel som t ex majzena.

~Paul~
Citera
2006-12-15, 16:36
  #7
Medlem
klumps avatar
Va fan tror ni dom flesta kebaberiorna annvänder som vitsås??(nej inte det.. )
jo jag skulle gissa att det rätt och slätt oftast är vanlig naturell yoghurt..
Citera
2006-12-15, 16:38
  #8
Medlem
stRs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av klump
Va fan tror ni dom flesta kebaberiorna annvänder som vitsås??(nej inte det.. )
jo jag skulle gissa att det rätt och slätt oftast är vanlig naturell yoghurt..

Ptja fast det är ju inte bara yoghurt, det är nog diverse kryddor och annat i också och det är nog det trådskaparen är ute efter.
Citera
2006-12-16, 01:42
  #9
Medlem
klumps avatar
Citat:
Ursprungligen postat av stR
Ptja fast det är ju inte bara yoghurt, det är nog diverse kryddor och annat i också och det är nog det trådskaparen är ute efter.
jo..så är det nog om man inte hamnar hoss nån snål kebab turk..
fasst oftast e den ju kryddad av nått slag..
måste nog ändå fråga ifall det e någon annan som nånsin fått pizza sallad i sin kebab någon gång..
(inte för att det va väldigt vidrigt men jag tycker man kan säga att man har pizza sallad i kebaben innan man frågar ifall man vill ha allt på..)
Citera
2006-12-17, 13:37
  #10
Medlem
Bråkmakarns avatar
Blanda yoghurt/majonnäs eller philadeplphia/gräddfil med chilisauce och vitlök. Kanske lite vitvinsvinäger om du vill.
Citera
2006-12-17, 20:51
  #11
Medlem
Cavums avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Bråkmakarn
Blanda yoghurt/majonnäs eller philadeplphia/gräddfil med chilisauce och vitlök. Kanske lite vitvinsvinäger om du vill.

Tack! Första riktiga kebabsås receptet.
Citera
2006-12-17, 20:52
  #12
Medlem
Cavums avatar
Citat:
Ursprungligen postat av dePaul
Ingredienser:
  • Neutral matolja
  • 3 äggulor
  • 2 tsk neutral senap
  • 3 tsk citronsaft
  • En nypa socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 250 g finhackad vitkål
  • 1,5 dl Heinz tomatketchup
Arbetsgång:
Börja med att finhacka kålen. Sjud den i lättsaltat vatten i 2,5 minuter. Häll av, spola med kallt vatten och krama ur så mycket som det någonsin går.

Tillverka egen majonnäs (den köpta duger inte). Kör på låga varv i en köksassistent olja, äggulor, senap, citronsaft, socker samt salt och peppar efter smak.

När majonnäsen har fått en något tjockare konsistens än den köpta så blandar du den med ketchupen och den finhackade kålen. Klart

Den här dressingen är ytterst enkel och kan "byggas ut" på ett otal sätt. Man kan t ex ha i kapris, finhackad inlagd paprika, finhackade cornichongurkor osv osv. Passar utmärkt till hamburgare och stekt kött. Vill man så kan man göra den starkare genom att blanda i cayennepeppar eller dylikt.

~Paul~


Tack som fan!
Denna ska barnen där jag jobbar få käka!
Citera
  • 1
  • 2

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback