Citat:
Ursprungligen postat av Smutpeddler
De rostfria pannorna verkar intressanta. Vad är fördelen med dessa?
Den enda egentliga fördelen är att rostfritt inte är reaktivt (per definition!) och tål därmed syra. Således utmärkt om man vill kunna
deglacera pannan efter en stekning/sautéring.
Citat:
Ursprungligen postat av bertil_k
Jag hade en gjutjärnspanna innan somjag var väldigt nöjd med. Nu har jag dock hällspis och då kan man ju inte använda gjutjärn (?), så jag kör med teflon.
Klart att man kan! Vad är det där för myt?
En häll värmer kokkärlen genom
konduktion, precis på samma sätt som en elektrisk värmeplatta.
Förmodligen har du hört något om att en
induktionshäll kräver särskilda kokkärl. Detta stämmer - kokkärlen måste vara
magnetiska. Nu råkar ju förstås gjutjärn vara något av det mest magnetiska som finns, så även här fungerar den gamla pannan utmärkt!
Fram med gjutjärnet nu!