2006-09-21, 17:19
#1
Här kommer 3st hyfsat nyttiga recept, om man är väldigt kräsen funkar dom på ätardagen annars
gör egna hamburgare på 10% köttfärs (gör dom jävligt tunna,ungefär som köpes ser ut innan man steker dom) för dom sväller har jag märkt hehe.
fullkornshamburgerbröd, iof inte det nyttigaste, går ju att använda annat bröd med.
på botten lägger du en stormatsked tacosås och ovanpå en klick gräddfil.
smakar väldigt mkt som Elmaco grande
och sallad i mängder till såklart
__________________________________________________ ________
Potatis&morots gratäng:
2-3 potatisar
2-3 morötter.
2dl lättmjölk.
purjolök.
1 tesked vetemjöl.
örtsalt & Peppar.
Rivenost 4matskedar(måste vara under 17% jag använder 13%)
Skala och skiva morötterna,purjolöken och potatisen, lägg i en kastrull
med vatten så det precis täcker, koka i ca 6-7 minuter. Lägg sedan
det i en ugnsfastform (smord, olivolja).
Koka upp mjölken,salt & peppar i en kastrull. vispa sedan ner vetemjölet.
När det kokar lägger du i 4matskedar av den rivna osten, låt koka slät och vispa hela tiden. Häll sedan över potatisen och lägg in formen i ugn på 225c i 10 minuter. Servera med grönsallad. Naturligtvis kan mängden ost minskas om så önskas.
__________________________________________________ ___________________
Min egna då
1dl Äggnudlar (1dl när dom var kokade)
en näve gröna ärtor (sånna man blötlägger själv)
4coctail tomater,
hackade ner lite gurka.
en halv kokt kyckling filé,
lite färsk chili.
nåra hackade mangobitar
lite Krispsallat
2 äggvitor
Lite cashew naturell
och slutligen en halv burk keso
Rör ihop skiten smakar mumma
gör egna hamburgare på 10% köttfärs (gör dom jävligt tunna,ungefär som köpes ser ut innan man steker dom) för dom sväller har jag märkt hehe.
fullkornshamburgerbröd, iof inte det nyttigaste, går ju att använda annat bröd med.
på botten lägger du en stormatsked tacosås och ovanpå en klick gräddfil.
smakar väldigt mkt som Elmaco grande
och sallad i mängder till såklart

__________________________________________________ ________
Potatis&morots gratäng:
2-3 potatisar
2-3 morötter.
2dl lättmjölk.
purjolök.
1 tesked vetemjöl.
örtsalt & Peppar.
Rivenost 4matskedar(måste vara under 17% jag använder 13%)
Skala och skiva morötterna,purjolöken och potatisen, lägg i en kastrull
med vatten så det precis täcker, koka i ca 6-7 minuter. Lägg sedan
det i en ugnsfastform (smord, olivolja).
Koka upp mjölken,salt & peppar i en kastrull. vispa sedan ner vetemjölet.
När det kokar lägger du i 4matskedar av den rivna osten, låt koka slät och vispa hela tiden. Häll sedan över potatisen och lägg in formen i ugn på 225c i 10 minuter. Servera med grönsallad. Naturligtvis kan mängden ost minskas om så önskas.
__________________________________________________ ___________________
Min egna då
1dl Äggnudlar (1dl när dom var kokade)
en näve gröna ärtor (sånna man blötlägger själv)
4coctail tomater,
hackade ner lite gurka.
en halv kokt kyckling filé,
lite färsk chili.
nåra hackade mangobitar
lite Krispsallat
2 äggvitor
Lite cashew naturell
och slutligen en halv burk keso
Rör ihop skiten smakar mumma