• 1
  • 2
2006-05-04, 19:31
  #1
Medlem
Nån som har ett bra recept på kladdkaka?
Citera
2006-05-04, 19:55
  #2
Medlem
ja, jag har ett i huvudet faktiskt..


blanda...

3dl socker
1.5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker
1 krm salt

häll sedan i...

2 ägg
100g smält smör

kanske lite mandelflarn på toppen?

i ugnen på typ 170 grader i drygt en halvtimme.

voila, en klassisk kladdkaka...
Citera
2006-05-04, 19:55
  #3
Medlem
Remslems avatar
Citat:
Ursprungligen postat av foggy_notion
ja, jag har ett i huvudet faktiskt..


blanda...

3dl socker
1.5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker
1 krm salt

häll sedan i...

2 ägg
100g smält smör

kanske lite mandelflarn på toppen?

i ugnen på typ 170 grader i drygt en halvtimme.

voila, en klassisk kladdkaka...
Samma som jag använder
Citera
2006-05-04, 20:08
  #4
Medlem
Salt?
Ska det inte va smält choklad istället för kakao för att den ska bli kladdig inuti? Hade hört det iaf.
Citera
2006-05-04, 20:21
  #5
Medlem
Remslems avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Isglass
Salt?
Ska det inte va smält choklad istället för kakao för att den ska bli kladdig inuti? Hade hört det iaf.
den blir kladdig utan choklad i såvitt jag vet
Citera
2006-05-04, 20:37
  #6
Medlem
storytellers avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Isglass
Salt?
Ja. Det är tre deciliter socker + en och en halv tesked vanillinsocker i så jag tror inte att du känner någon odd smak av ett kryddmått salt (betydligt mindre än en tesked va?).
Saltet är viktigt...
Citera
2006-05-04, 20:39
  #7
Bannlyst
Smält 100 g vit choklad också...vänd ner i smeten
Citera
2006-05-04, 20:44
  #8
Medlem
Gabriel Knights avatar
Citat:
Ursprungligen postat av foggy_notion
ja, jag har ett i huvudet faktiskt..


blanda...

3dl socker
1.5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker
1 krm salt

häll sedan i...

2 ägg
100g smält smör

kanske lite mandelflarn på toppen?

i ugnen på typ 170 grader i drygt en halvtimme.

voila, en klassisk kladdkaka...

Kan man använda en skätt matolja istället för smör tror ni?
Citera
2006-05-04, 20:44
  #9
Medlem
Clownens~Tårars avatar
Tack vare denna tråd har jag nu min livs första kladdkaka i ungnen.
Brukar inte göra kakor annars men saknar mat i kylskåpen och fick syn på denna tråd. Jag råkade ha alla ingridienser utom vaniljsocker så rörde ihop smeten och får snart avnjuta resultatet.
Citera
2006-05-04, 20:47
  #10
Medlem
Remslems avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Gabriel Knight
Kan man använda en skätt matolja istället för smör tror ni?
mjae... skulle inte chansa - tror smaken blir underlig.
Citera
2006-05-04, 20:48
  #11
Medlem
Remslems avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Clownens~Tårar
Tack vare denna tråd har jag nu min livs första kladdkaka i ungnen.
Brukar inte göra kakor annars men saknar mat i kylskåpen och fick syn på denna tråd. Jag råkade ha alla ingridienser utom vaniljsocker så rörde ihop smeten och får snart avnjuta resultatet.
inget vaniljsocker, och du bakar ändå?
Citera
2006-05-04, 23:16
  #12
Medlem
NinjaRövardottes avatar
Smöret är inte bara där för smaken, det är för uppbyggnaden, olja fungerar absolut inte som substitut. Kolla på tasteline.se ifall ni vill ha ett magrare alternativ. De hadde en kladdkake special för ett par månader sedan.

Jag föredrar dock att bara äta en normal bit ist för att göra en magrare kaka och smälla i mig mer. Blir samma sak i längden iaf.
Citera
  • 1
  • 2

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in