Här kommer en gryta som är ganska stark.
Den är dock OTROLIGT lätt att göra och sköter sig helt själv i grytan.
Indisk kycklinggryta med kardemummabasmatiris.
2 portioner
300G kycklingflie, skuret i munstora bitar.
1 gul lök.
2 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek. (eller mer om man vill)
ca 2 cm stor ingerfärsbit. (skala den)
1 kycklingbuljongstärning. (eller hönsbuljongtärning)
1 burk krossade tomater
saften från 1/2 citron
2 msk rapsolja
1/2 msk curry
1 tsk kanel
2 klickar yougurt naturell (till serveringen EJ i grytan)
RIS:
2 dl basmatiris
1 tsk malen kardemumma
salt
1 msk rapsolja
Börja med att mixa lök, vitlök, chili och ingerfära tills du får en slät massa.
Hetta upp oljan och fräs mixblandningen i ca 1 minut.
Tillsätt kanel och curry och fräs ytterligare 1 minut.
Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda i ca 40 minuter.
Nu till riset.
Hetta upp oljan och fräs kardemumman i ca 30 sec. Tillsätt riset och fräs i ytterligare en minut. Häll på vatten och salt och låt riset bli klart. Servera med kycklingen och en liten klick youghurt naturell.
Detta recept är från boken Den perfekta maten. Det har ett GI index på ca 70 och är JÄVLIGT gott.
Men framförallt så kan du som inte är så matkunnig överasska din partner.
Lycka till och skriv gärna här om ni provat detta.