• 1
  • 2
2005-04-09, 22:18
  #1
Medlem
ulvenas avatar
Det finns ju vissa saker som räknas till delikatesser, både smakmässigt och prismässigt men vissa är verkligen överskattade tycker jag, vad tycker ni?

Här är 2 överskattade delikatesser enligt mig:

Ostron, salt slembobba som man blir mer illamående än
välmående av.
Gåslever, gott men smakar som leverpastej, skillnaden är priset.

Kommentarer eller andra förslag?
Citera
2005-04-09, 22:33
  #2
Medlem
LadyTieras avatar
haloumi ost.
Citera
2005-04-09, 22:35
  #3
Medlem
sån där rom eller kaviar, vad det nu än kallas så är det iaf överskattar!
Citera
2005-04-09, 22:45
  #4
Medlem
ulvenas avatar
Ja, just det
Glömde rysk kaviar, gott men väldigt överskattat.
Citera
2005-04-09, 23:04
  #5
Medlem
Queen Ls avatar
Gåslever-inte minst om man tänker på djurplågeriet att få fram det)
Oliver-smakat åtskilliga varianter.Alla är lika illa.
Bresola-vidrigt
Sushi-det ÄR rå fisk & ris,face facts!
Citera
2005-04-09, 23:17
  #6
Medlem
rashbans avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Queen L
Gåslever-inte minst om man tänker på djurplågeriet att få fram det)
Kanske lite OT och oallmänbildat, men på vilket sätt är gåslever mer plågsamt för djuren än t.ex. skinka eller godtycklig annan köttprodukt. Slaktar man inte bara djuren och tar tillvara på levern, eller är det något slags ond optimeringsprocess med i det hela också, typ att föda upp gässen på alkohol för att få så stora levrar som möjligt?
Citera
2005-04-09, 23:19
  #7
Medlem
Skaldjur. Slemmigt och salt samt att man måste utrota ett halvt havs population för att bli mätt.
Citera
2005-04-09, 23:23
  #8
Medlem
brtkrbzhnvs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av rashban
Kanske lite OT och oallmänbildat, men på vilket sätt är gåslever mer plågsamt för djuren än t.ex. skinka eller godtycklig annan köttprodukt. Slaktar man inte bara djuren och tar tillvara på levern, eller är det något slags ond optimeringsprocess med i det hela också, typ att föda upp gässen på alkohol för att få så stora levrar som möjligt?

Något sådant:
Citat:
Fåglarna tvångsmatas tre gånger per dag genom att en pump som körs ner i halsen trycker ner ett halvt kilo foder på bara några sekunder. Vid slakten har fågelns lever svällt till en storlek sex till tio gånger större än normalt Många djur dör i förtid av kvävning eller skador, oftast på de inre organen. Dödligheten är så mycket som tjugo gånger högre än på vanliga ankfarmer.
http://www.djurensratt.se/dyntext/xlink.asp?id=241
Citera
2005-04-09, 23:32
  #9
Medlem
rashbans avatar
Citat:
Ursprungligen postat av brtkrbzhnv
Något sådant: [...]
Rätt ofräscht, men borde inte fåglarna kräkas om man matade dem med 1.5kg mat om dagen? Nog för att fåglar har rätt grym ämnesomsättning.
Citera
2005-04-09, 23:43
  #10
Medlem
Queen Ls avatar
Ni hamnar vi väl helt offtopic....Men tror inte fåglar har någon kräkreflex.Det finns fler djur som inte kan spy,så...
Citera
2005-04-10, 00:09
  #11
Medlem
Strayns avatar
Hmmm...

Oliver - I mitt tycke ej människoföda.
Getost - Luktar och smakar som mina strumpor luktar efter en dags hårt arbete.
Champagne - De jag smakat har inte fallit mig i smaken.
Citera
2005-04-10, 00:12
  #12
Medlem
Götheborg.s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av zaphiren
Skaldjur. Slemmigt och salt samt att man måste utrota ett halvt havs population för att bli mätt.
Visst, skaldjur kanske inte är särskilt mättande men gott är det.
Citera
  • 1
  • 2

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in