Citat:
Ursprungligen postat av Bråkmakarn
Jag skulle gärna vilja ha tips på ett bra recept på sötsur sås!
Jag ska prova
det här receptet på sötsur sås nu
Receptet är numera testat! Det var okey, inte mer. Det känndes att det fattades nåt i, samt att den var ganska blaskig i smaken.
Jag hade i en knivsudd sambal oelek i såsen, men det hjälpte inte mycket.
Citat:
Ursprungligen postat av OliT
Hemgjorda potatiskroketter! Fantastiskt gott jämfört med de degiga skapelserna man köper i matvaruaffärn. Du kan välja mellan att göra de på ett kompakt potatismos som du rullar i ströbröd eller på riktig potatis som du formar till kulor med ett kuljärn, använder du dig av rå potatis ska du först fritera en runda på runt 150 grader tills potatisen är klar, därefter vrida upp fritösen till 180 grader och fritera tills potatisen får en fin gyllenbrun färg.
Låter gott!
Jag gör klyftpotatis ibland: Skär potatis i klyftor, sköljer klyftorna i vatten, och låter dom rinna av.
Ner i fritösen några minuter på typ 160 grader, sen tar jag upp dom, får upp fritösen i 190 grader, sen i med dom igen en kortis!
Väldigt gott!