Ja, ja... Jag vet - det är 19 dagar kvar till den
3dje torsdagen i augusti, men bättre förekomma än förekommas.
Årets surströmming är på väg.
Undrar vad de gör just nu i sälterierna (heter det det?) längs Höga Kusten?
Troligen är det intensiv burkning som gäller.
Själv har jag en burk Kallax kvar sen ifjol.
Skulle egentligen knäppt den på min födelsedag förra veckan, men så blev det inte.
Den kommer dock inte att överleva till den 19de augusti, då nya fräscha små surfirrar är på G.
Förr hade alltid tidningarna, åtminstone DN, en surströmmingsguide, där en panel testar årets produktion, men jag har inte sett någon på ett par år.
Så jag tänkte att vi kunde skapa vår egen - "
FBs Guide till Surisen".
Om någon tråd är värd att klistras i Mat & dryck, så är det denna.
Låt den gå som ett doftspår genom FB.
Edit: Moderator! Hjälp! Kan någon vänlig mod förbarma sig och putta in ett "a" i trådrubriken, så jag slipper stoltsera med en felstavning i det fältet av alla = lite pinsamt